powered by

ΕΥ και Σάλφο αναλαμβάνουν σύμβουλοι εμπορικοποίησης λιμανιού Λάρνακας

Μετά την επιλογή των κοινοπραξιών για την εμπορικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού, το Υπουργείο Μεταφορών προωθεί και τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας.

Το Υπουργείο προχώρησε την Τρίτη 1 Μαρτίου στην επιλογή της κοινοπραξίας του οίκου παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young Société d`Avocats και του ελληνικού συμβουλευτικού οίκου Σάλφο και Συνεργάτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να ετοιμάσουν τα σχετικά έγγραφα και να προσελκύσουν επενδυτές για την εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης.

Το Υπουργείο σκοπεύει να προωθήσει τάχιστα την όλη διαδικασία, καθώς μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι η ετοιμασία των εγγράφων και η έναρξη της διαδικασίας να γίνει το συντομότερο.

Εξήγησε ακόμη ότι διατηρείται ο στόχος όπως η ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας διατηρήσει τον επιβατικό – τουριστικό του χαρακτήρα, κυρίως λόγω της εγγύτητας του λιμανιού με το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε πως μέσα ο διαγωνισμός για εξεύρεση επενδυτή θα προκηρυχθεί μέσα στο `α τρίμηνο του 2016.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρετός εργασιών για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ-Στόχος του Μπουντζίνσκι να ολοκληρωθεί το συντομότερο
Αύξηση στην παραγωγή και στις τιμές παραγωγού στις κατασκευές το πρώτο τρίμηνο του 2025
Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα
Στις 2.841 οι αιτήσεις για πολεοδομική αμνηστία-Σε τι αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό
Titan: Επενδύει στις βιώσιμες κατασκευές στον πρώην σταθμό παραγωγής ενέργειας Fiddler’s Ferry στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η α' φάση αναβάθμισης των πεζοδρομίων της λεωφόρου Ευαγόρου-Στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου
Πώς προχωρά η τελευταία φάση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους...Πρώτο τρίμηνο του 2026 η προκήρυξη