powered by

ΕΥ και Σάλφο αναλαμβάνουν σύμβουλοι εμπορικοποίησης λιμανιού Λάρνακας

Μετά την επιλογή των κοινοπραξιών για την εμπορικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού, το Υπουργείο Μεταφορών προωθεί και τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας.

Το Υπουργείο προχώρησε την Τρίτη 1 Μαρτίου στην επιλογή της κοινοπραξίας του οίκου παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young Société d`Avocats και του ελληνικού συμβουλευτικού οίκου Σάλφο και Συνεργάτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να ετοιμάσουν τα σχετικά έγγραφα και να προσελκύσουν επενδυτές για την εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης.

Το Υπουργείο σκοπεύει να προωθήσει τάχιστα την όλη διαδικασία, καθώς μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι η ετοιμασία των εγγράφων και η έναρξη της διαδικασίας να γίνει το συντομότερο.

Εξήγησε ακόμη ότι διατηρείται ο στόχος όπως η ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας διατηρήσει τον επιβατικό – τουριστικό του χαρακτήρα, κυρίως λόγω της εγγύτητας του λιμανιού με το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε πως μέσα ο διαγωνισμός για εξεύρεση επενδυτή θα προκηρυχθεί μέσα στο `α τρίμηνο του 2016.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ