Powered by

Ρωσία: Συνεχίζει τις προσπάθειες για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου

Μια συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής αργού ανάμεσα σε μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς μπορεί να είναι αποτελεσματική και χωρίς τη συμμετοχή του Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας την Τρίτη 1 Mαρτίου.

Είναι πιθανό να βρεθεί μια «ειδική λύση» για το Ιράν, δήλωσε ο Αλεξάντερ Νόβακ σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ίδιος ανέφερε ότι οι χώρες που έχουν εκφράσει ως τώρα ενδιαφέρον για την συμμετοχή σε ένα πάγωμα της παραγωγής αντιστοιχούν σε «περίπου 75%» της συνολικής παραγωγής.

«Ακόμα και χωρίς το Ιράν το 75% είναι ένα επίπεδο που επιτρέπει στην συμφωνία να είναι αποτελεσματική» σημείωσε ο κ. Νόβακ. «Το Ιράν βρίσκεται σήμερα σε μια μάλλον ειδική κατάσταση, από την άποψη πως βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της παραγωγής, οπότε κατά την άποψη μου ίσως είναι εφικτό να βρεθεί μια ξεχωριστή, ειδική λύση για το Ιράν» πρόσθεσε.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα στην Ντόχα σε ένα πάγωμα της παραγωγής, αλλά η συμφωνία θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών.

«Πολλές χώρες έχουν ήδη ταχθεί υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας» επισήμανε ο κ. Νόβακ. «Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε με χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ να συναντηθούμε τον Μάρτιο και να εξετάσουμε την πιθανότητα να λάβουμε μια τελική απόφαση» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες συμφώνησαν να μην αυξήσουν την παραγωγή το 2016.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο