Powered by

Απαλλάχτηκαν πρώην στελέχη της Porsche από κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ο πρώην επικεφαλής οικονομικών της Porsche, Wendelin Wiedeking και Holger Haerter, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για χειραγώγηση των μετοχών της Volkswagen το 2008 σε μια αποτυχημένη προσπάθεια για αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, η εισαγγελία είχε οδηγήσει τα δύο πρώην στελέχη σε δίκη τον Οκτώβριο, για υποτιθέμενη παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τα σχέδιά τους να αγοράσουν την VW πριν από επτά χρόνια. Αντίθετα ο δικαστής απέρριψε την υπόθεση.

«Δεν στέκει κάτι στους ισχυρισμούς, απολύτως τίποτα», τόνισε ο δικαστής Frank Maurer καθώς παρουσίαζε την ετυμηγορία. «Δεν υπήρχε κρυφό σχέδιο για αγορά της VW», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του 2008 η Porsche αρνήθηκε πέντε φορές πως επιδιώκει εξαγορά. Στις 26 Οκτωβρίου άλλαξε κατεύθυνση και αποκάλυψε ότι κατέχει το 74,1% της VW, κατά ένα μέρος μέσω options, με αποτέλεσμα οι short sellers να οδηγήσουν την τιμή της Volkswagen προς τα πάνω.

Η Porsche εγκατέλειψε τα σχέδιά της όταν ξέμεινε από χρηματοδότηση εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αυτή η αποτυχία έπληξε σοβαρά την κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων, η οποία τελικά σώθηκε από τη VW.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο