Powered by

Cobalt: Τέλος του μήνα έρχεται το πρώτο αεροπλάνο

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για διεκπεραίωση της εναπομείνασας διαδικασίας, που απαιτείται για την εξασφάλιση της εμπορικής άδειας βρίσκεται η νέα αεροπορική εταιρεία, Cobalt, η οποία ήδη εξασφάλισε στρατηγικής σημασίας επένδυση από το εξωτερικό. Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το πρώτο από τα τρία Air Bus A320 της εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και σε κατοπινό στάδιο η δοκιμαστική πτήση. 

Από Ιούνιο οι προγραμματισμένες
Ο αερομεταφορέας ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εξασφάλισης των αδειών, με στόχο να ξεκινήσει τις προγραμματισμένες πτήσεις στις αρχές Ιουνίου. Μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος της Cobalt, Γρηγόρης Διάκος ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι μέχρι την δοκιμαστική πτήση και την πρώτη άδεια πτήσεων, η οποία θα δοθεί από την Πολιτική Αεροπορία, προκειμένου μετέπειτα να γίνει αίτηση για εξασφάλιση της εμπορικής άδειας.

Σημειώνεται ότι προϋποθέσεις για εξασφάλιση της σχετικής άδειας είναι το επιχειρηματικό πλάνο της αεροπορικής άδειας, η βιωσιμότητά της και η ύπαρξη των αναγκαίων κεφαλαίων για υποστήριξη του πτητικού προγράμματος. Όπως επισήμανε ο κ. Διάκος, η αεροπορική εταιρεία δεν θα δικαιούται να πετάξει αμέσως μετά την εξασφάλιση των αδειών, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί ένα μεσοδιάστημα περίπου 1-1,5 μήνα μέχρι την έναρξη των προγραμματισμένων πτήσεων, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μπορούν να γίνονται ναυλωμένες πτήσεις, για τις οποίες η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διάφορους συνεργάτες. 

«Πρόκειται για εξασφάλιση και προφύλαξη των επιβατών, οι οποίοι θα προβούν σε κρατήσεις, αφού εξασφαλιστούν οι άδειες από την εταιρεία», τόνισε ο πρόεδρος της Cobalt. Εξάλλου, ερωτηθείς για τη δημιουργία βάσης στην Ελλάδα, εξήγησε ότι δεν πρόκειται για δύσκολη διαδικασία, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει απλώς ότι ένα από τα αεροσκάφη θα έχει ως σταθμό του την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να πετάξει σε 16 πόλεις, με μεγάλη συχνότητα σε ελληνικούς προορισμούς και επίκεντρο την Αθήνα. Αρχικά θα πετάει από τη Λάρνακα σε Δυτική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ο στόλος αναμένεται να επεκταθεί με Airbus Α330, τα οποία θα ενώνουν απευθείας την Κύπρο με προορισμούς όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότιος Αφρική, καθώς και η Βόρεια Αμερική.

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική