Powered by

Αύξηση 23,9% στις αφίξεις τουριστών

Αύξηση σε ποσοστό 23,9% παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τους πρώτους δύο μήνες του 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αύξηση που ξεπέρασε το 100%, κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι αφίξεις από τη Ρωσία, οι οποίες ανήλθαν στις 12.662.

Παράλληλα, την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν στις 114.596 έναντι 92.508 την αντίστοιχη περίοδο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 23,9%.

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, οι αφίξεις τουριστών τον Φεβρουάριο ανήλθαν στις 65.988 σε σχέση με 50.709 τον περσινό Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 30,1%.

Αύξηση 28,0% σημειώθηκε τον Φεβρουάριο στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο (από 17.329 το Φεβρουάριο του 2015 σε 22.175 το Φεβρουάριο του 2016), αύξηση 16,6% από την Ελλάδα (από 7.510 σε 8.755) και 101,1% αύξηση από τη Ρωσία (από 3.659 πέρσι σε 7.358 φέτος).

Αντίθετα, μείωση 29,9% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών από τη Γαλλία, οι οποίες ανήλθαν στις 1.317 τον Φεβρουάριο του 2016 σε σύγκριση με 1.880 τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Από την άλλη, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον φετινό Φεβρουάριο ανήλθαν στις 77.650 σε σύγκριση με 73.319 τον Φεβρουάριο 2015, σημειώνοντας αύξηση 5,9%.

ΚΟΤ: Επείγουν οι τομές για αποφυγή μπούμερανγκ
Την ικανοποίησή του για τις αφίξεις τουριστών του Φεβρουαρίου εκφράζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Ο Οργανισμός, ωστόσο, καλεί εκ νέου, «τις αρμόδιες αρχές να επιδείξουν την απαραίτητη ανταπόκριση προς άρση των παρανομιών και αντιμετώπιση των προβλημάτων και αρνητικών φαινομένων των τουριστικών μας περιοχών, όπως κάποια ζητήματα ευρύτερης ακαλαισθησίας, καταπόνησης του περιβάλλοντος, παράνομων κτιριολογικών επεμβάσεων και επεκτάσεων, υπέρμετρης χρήσης πινακίδων, στάθμευσης σε χώρους ΑΜΕΑ, μη συντήρησης, αδυναμίας στην πρόσβαση και απουσίας πεζοδρομίων και ελλιπούς καθαριότητας, μεταξύ άλλων». Τα εν λόγω προβλήματα, τα οποία, όπως αναφέρει ο ΚΟΤ, «έχουν διαχρονικά πλήξει την εικόνα μας ως προορισμού, έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και εμφαντικά από τον ΚΟΤ».

Θα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τον Οργανισμό, «άμεσες ενέργειες ώστε να περιοριστούν σχετικά παράπονα και αρνητικά σχόλια από ξένους επισκέπτες που με πολλές προσπάθειες έχουμε προσελκύσει στην Κύπρο, στα πλαίσια των δύσκολων, πολυεπίπεδων δράσεων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Το άλλο κρισιμότατο ζήτημα, επισημαίνει ο ΚΟΤ, το οποίο θεωρεί επωφελές να ρυθμιστεί άμεσα είναι το εργασιακό και το θέμα της χειμερινής απασχόλησης, σημειώνοντας ότι «το υφιστάμενο καθεστώς, δυστυχώς, ευνοεί το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων τη χειμερινή περίοδο, κάτι που αποτελεί σοβαρότατη τροχοπέδη στις επιδιώξεις της τουριστικής Κύπρου για αντιμετώπιση της εποχικότητας».

Τέλος ο Οργανισμός εκφράζει έκκληση για άμεση επίλυση και αντιμετώπιση των πιο πάνω, ευελπιστώντας ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2016 δεν θα αποδειχθούν εντέλει μπούμερανγκ στις επίπονες συλλογικές προσπάθειες.

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική