Chysalis LEAP: Δέχεται νέες ιδέες για πράσινη ανάπτυξη

Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης (cleantech), μέχρι τις 31 Μαΐου, 2016 μέσω της ιστοσελίδας της Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com). Η Chysalis LEAP είναι η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών και o αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων θα επιλεγούν μέχρι 10 συμμετέχοντες που θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν περισσότερες από 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και στην πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17. Με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών σε Κύπρο και Ελλάδα, θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα προετοιμαστούν για να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Πάρης Θωμά, συνιδρυτής και διευθυντής της Chrysalis LEAP, σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, με την υποστήριξη της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.  Η αναπληρώτρια του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή, κα. Lynda Burns, καλωσόρισε το κοινό. Στην συνέχεια μίλησε ο κ. William Janssen, CEO της εταιρείας Desolenator, νικητής του διαγωνισμού ClimateLaunchpad το 2014 που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο.  Η εκδήλωση περιλάμβανε και προβολή ενός σύντομου ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει την πορεία των ομάδων που συμμετείχαν στον περσινό διαγωνισμό προς τον πανευρωπαϊκό τελικό που έγινε στο Άμστερνταμ και καταγράφει την σκληρή τους προσπάθεια, τις ανησυχίες και τη θέλησή τους να επιτύχουν.

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. «Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε την Chrysalis LEAP και το πρόγραμμα της για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε ενεργά ως Οργανισμός, όχι μόνο μέσα από την οικονομική ενίσχυση αλλά και με την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών και την εθελοντική δράση μας. Η Chrysalis LEAP και το πρόγραμμά της  μας δίνουν την ευκαιρία να συμβάλουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Κύπρος για να χτίσει την οικονομία σε γερές βάσεις βασισμένη στη δύναμη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου. 

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος είναι η Ελληνική Τράπεζα και η Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. Το πρόγραμμα στην Κύπρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή καθώς και του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών