Powered by

Kενές θέσεις εργασίας σε καταλύματα και εστίαση

Σημαντική αύξηση καταγράφει ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας το τελευταίο τρίμηνο του 2015 σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας κατά 4ο τρίμηνο του 2015 ανέρχεται στις 2.049, ποσοστό 0,7% επί του αριθμού των υπαλλήλων.

Ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας παρουσιάζει σημαντική αύξηση (92,4%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που ήταν 1.065 (0,3% επί του αριθμού των υπαλλήλων) ενώ παρατηρείται μείωση (-13,3%) σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2015.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων για το 4ο τρίμηνο του 2015 παρουσιάζεται στον Τομέα Ι: Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης.

Μειώθηκε η απασχόληση στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα το 4ο τρίμηνο του 2015 
Η απασχόληση στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα κατά το 4ο τρίμηνο του 2015 μειώθηκε κατά 1.144 άτομα ή -1,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και έφτασε τα 64.526 άτομα.

Συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο του 2014, η μεγαλύτερη μείωση (-13,3%) παρουσιάζεται στις εταιρείες και επιχειρήσεις ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση (ημικρατικοί οργανισμοί) ενώ μικρότερες μειώσεις παρατηρούνται στις κατηγορίες Κεντρική Κυβέρνηση και Τοπικές Αρχές, -0,2% και -2,0% αντίστοιχα.

Συγκριτικά με το 3ο τρίμηνο του 2015, η απασχόληση στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα αυξήθηκε κατά 1.020 άτομα ή 1,6%. Η Κεντρική Κυβέρνηση και οι εταιρείες και επιχειρήσεις ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση παρουσίασαν αύξηση 1,7% και 0,6% αντίστοιχα ενώ οι Τοπικές Αρχές παρουσίασαν μείωση -1,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Το 2015 η απασχόληση μειώθηκε κατά -2,5% σε σχέση με το 2014. Η μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζεται στις εταιρείες και επιχειρήσεις ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση (-16,9%) ενώ μικρότερες μειώσεις παρατηρούνται στις κατηγορίες Κεντρική Κυβέρνηση και Τοπικές Αρχές, -0,6% και -2,1% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Η τάση σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας που παρατηρείται στην Κύπρο και την Ε.Ε.
Μη διαθέσιμη προσωρινά η είσοδος στο TAXISnet για χρήστες εξωτερικού
Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»
Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί