Στέλιος Αμερικάνος & Σια: Σύμβουλος του IMMOFINANZ για deal 500 εκατ.

To δικηγορικό γραφείο Στέλιος Αμερικάνος & Σια Δ.Ε.Π.Ε συμβούλευσε τον αυστριακό χρηματοοικονομικό όμιλο IMMOFINANZ σε θέματα που αφορούν το κυπριακό δίκαιο για την πώληση του ευρωπαϊκού λογιστικού χαρτοφυλακίου του στην Blackstone, αξίας περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο περιλάμβανε 36 λογιστικά κέντρα, συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα σε ενοικιαστικό χώρο στην Γερμανία (24 κέντρα), Ουγγαρία (5 κέντρα), Ρουμανία (3 κέντρα), Πολώνια (3 κέντρα) και επίσης σε Σλοβακία και Ρωσία από ένα σε κάθε μία. Το χαρτοφυλάκιο επίσης περιλάμβανε τρία έργα που είναι υπό εξέλιξη με επιπλέον ενοικιαστικό χώρο που ανέρχεται περίπου στα 65,000 τετραγωνικά μέτρα, ένα στην Γερμανία και δύο στην Ρουμανία. Η αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται συνολικά στα 536 εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση του λογιστικού χαρτοφυλακίου ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω απλοποίηση και βελτιστοποίηση της δομής του χαρτοφυλακίου της IMMOFINANZ και η πώληση του ήταν εντός της στρατηγικής του Ομίλου να επικεντρωθεί στις βασικές του δραστηριότητες που είναι η διάθεση και εκμετάλλευση εμπορικών ακινήτων.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: "Οι κυπριακές νομικές οντότητες  που  κατείχαν την πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων διαμόρφωναν ένα σημαντικό μέρος αυτής της συναλλαγής. Η πώληση αφορούσε μεταξύ άλλων κυπριακές εταιρείες με τις προϋποθέσεις να περιέχουν την αποδέσμευση πολλών ενεχύρων και υποθηκών που επιβάρυναν τα περιουσιακά τους στοιχεία ώστε η μεταβίβαση των μετοχών τους να γίνει ελεύθερη βαρών,  ορθά  και έγκυρα".

Η συναλλαγή δεν ήταν η πρώτη που ολοκληρώθηκε από την IMMOFINANZ με την βοήθεια της Στέλιος Αμερικάνος & Σια Δ.Ε.Π.Ε. Το Δικηγορικό γραφείο είναι ο μακροχρόνιος νομικός συνεργάτης της IMMOFINANZ στην Κύπρο σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

 Το Δικηγορικό γραφείο  Στέλιος Αμερικάνος & Σια Δ.Ε.Π.Ε επίσης παρείχε νομική υποστήριξη στην IMMOFINANZ κατά την διάρκεια της εξαγοράς του 100% της Adama Group, που επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση και πώληση  ακινήτων  στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο Στέλιος Αμερικάνος ήταν ο υπεύθυνος συνέταιρος του έργου μαζί με τις δικηγόρους Ελένη Ποφαίδη και Διαμάντω Πιτσιλλίδου υπό τον συντονισμό της Luther, Βερολίνου και σε συνεργασία με άλλους δικηγορικούς οίκους στη Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία.

Ο νομικός οίκος στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το πιο πάνω έργο είναι ενδεικτικό των ικανοτήτων, του πελατολογίου αλλά και της εμπειρίας  του Δικηγορικού Γραφείου Στέλιος Αμερικάνος & Σια Δ.Ε.Π.Ε".

 

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών