Powered by

Πρώτο μικρό αυτόκινητο στην Ευρώπη το Ford Fiesta

Το Ford Fiesta συνεχίζει ακάθεκτο στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων για ακόμα μια χρονιά, καθώς αναδείχτηκε και πάλι το No.1 σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη κατά τη χρονιά που πέρασε. 

Μια επιτυχία που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «συνεχίζεται από το 2012 όταν το Fiesta αναδείχτηκε το κορυφαίο best-seller μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη, ενώ από τότε, και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ford Fiesta δεν αφήνει περιθώρια στον ανταγωνισμό».

Οι πελάτες αγόρασαν 314.432 Fiesta στην Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση με 309.120 οχήματα κατά την ίδια περίοδο του 2014. Αριθμός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 2%. «Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ford αύξησε πρόσφατα την παραγωγή του Fiesta στο εργοστάσιο της Κολωνίας κατά 300 μονάδες ημερησίως, φτάνοντάς την στα 1.850 αυτοκίνητα», σημειώνεται σε ανακοίνωση. Επιπλέον, τονίζεται ότι η εταιρεία προγραμμάτισε 6 επιπλέον βάρδιες για τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για το Fiesta.

«Οι αγοραστές του Fiesta βρίσκουν ακριβώς ότι χρειάζονται σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και από πλευράς οικονομίας και επιδόσεων από μια γκάμα που φθάνει μέχρι και την έκδοση ST», δήλωσε ο Roland De Waard, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Marketing και Πωλήσεων της Ford Ευρώπης.

«Το πετυχημένο Ford Fiesta παρουσιάζεται και στην Κυπριακή αγορά σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα, τρίθυρο ή πεντάθυρο και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο», επισημαίνεται. Συγκεκριμένα στην γκάμα υπάρχει ο 1.3 λίτρων Duratec με τους 82 ίππους, τόσο σε τρίθυρη όσο και σε πεντάθυρη έκδοση ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο βραβευμένος Eco-boost κινητήρας ενός λίτρου των εκατόν ίππων που προσφέρεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο 6 ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Εξάλλου, διατίθεται και σε 1.0 Eco boost με 125 ίππους, καθώς και 2 πετρελαιοκινητήρες ο 1.5 & 1.6 λίτρων TDCi Duratorq με 75 & 95 ίππους αντίστοιχα. Τέλος, αναφέρεται ότι την γκάμα συμπληρώνει ο υπέρ τροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 Εco-boost στην έκδοση ST με απόδοση 182 ίππους. 

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο