Powered by

Kίνα: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών ο πληθωρισμός

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, στο 2,3%, εκτινάχθηκε το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και τα οποία αποτελούν θετικό σημάδι για τη ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν στη διάρκεια των διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος, με τις τιμές του χοιρινού κρέατος να πραγματοποιούν άλμα 25,4%, σε 12μηνη βάση, και των λαχανικών να αυξάνονται κατά 30,6%.

Η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) που ανακοινώνονται από την Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2014 και ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς που ανέμενε αύξηση 1,8%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που μετρά τις εργοστασιακές τιμές αγαθών, υποχώρησε 4,9%, σε ετήσια βάση, παρουσιάζοντας, ωστόσο, βελτίωση σε σχέση με την πτώση 5,3% του Ιανουαρίου.

Αυτή ήταν η 48η συνεχόμενη μηνιαία πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού, καθώς η πλεονάζουσα παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης πλήττει την ανάπτυξη της Κίνας, με τις συνεχόμενες μειώσεις στον PPI - που διαρκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια – να προοιωνίζει αρνητικές προοπτικές για την βιομηχανία.

Δειτε Επισης

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη