Μιτσίδης: Ζημιές 1,44 εκατ. ευρώ λόγω θυγατρικής

Μείωση ζημιάς και κύκλου εργασιών παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά η Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ, σύμφωνα με τα ενδεικτικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος. Η ζηµιά του Συγκροτήματος μετά τη φορολογία κατά το 2015 ανήλθε σε 1.441.499 ευρώ, σε σύγκριση µε ζηµιά ύψους 1.992.813 ευρώ το 2014.

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήµατος ανήλθε σε 36.691.892 ευρώ, σε σύγκριση µε 39.158.843 ευρώ το 2014, καταγράφοντας μείωση σε ποσοστό 6,3%. Η µείωση αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία,«οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση του κύκλου εργασιών της Σερβικής θυγατρικής εταιρείας Mitsides Point D.o.o. κατά 21.7%, συγκριτικά µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία οφείλεται κυρίως στην µμείωση των εξαγωγών της».

Παράλληλα, το µικτό κέρδος του Συγκροτήµατος κατά το 2015 ανήλθε στις 8.412.387 ευρώ έναντι 8.799.398 ευρώ το 2014. Το ποσοστό µικτού κέρδους ανήλθε σε 22,93% το 2015, σε σύγκριση µε 22,47% το 2014. 

Όπως σημειώνεται, τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος επηρεάστηκαν δυσμενώς «από τα αποτελέσματα της θυγατρικής εταιρείας Mitsides Point Doo, η οποία εδρεύει στη Σερβία και της οποίας η ζηµιά για το 2015 ανήλθε στα 1.653.988 ευρώ, έναντι ζηµιάς ύψους 2.259.509 ευρώ το 2014».Η ζηµιά του Συγκροτήµατος περιλαµβάνει και την ζηµιά δίκαιης αξίας από επενδύσεις ύψους 152.000 ευρώ για το 2015, έναντι ζηµιάς ύψους 223.184 ευρώ για το 2014.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του έτους το Συγκρότηµα είχε συναλλαγματική ζηµιά ύψους 57.652 ευρώ έναντι 261.000 ευρώ  το 2014. 9. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η πρόβλεψη για επισφαλή χρέη για το 2015 ανήλθε σε 333.558 ευρώ, έναντι 567.156 ευρώ για το 2014. 10. 

Ωστόσο, με βάση τις µέχρι σήµερα ενδείξεις, «τα οικονοµικά αποτελέσµατα του Συγκροτήµατος κατά το 2016 προβλέπονται να είναι βελτιωµένα σε σχέση µε αυτά του 2015». Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο, προστίθεται, «παρακολουθεί στενά τις οικονοµικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο και λαµβάνει µέτρα για µείωση στα λειτουργικά κόστη και για αύξηση της παραγωγικότητας και του κύκλου εργασιών». Η Mitsides αναφέρει ότι η οικονοµική ύφεση που επικρατεί τόσο στην Κύπρο όσο και στη Σερβία «ενδέχεται να επηρεάσει σε σηµαντικό βαθµό τις δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, δύναται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους τοµείς της οικονοµίας, επηρεάζοντας ανάλογα τα αποτελέσµατα του Συγκροτήµατος». Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι διακυµάνσεις που σηµειώνονται στις διεθνείς τιµές σιτηρών, αποτελούν ακόµα ένα παράγοντα που επηρεάζει την κερδοφορία του Συγκροτήµατος, αφού λόγω έντονου ανταγωνισµού δεν είναι πάντα δυνατή η µετακύλυση τυχόν αυξήσεων στις τιµές των τελικών προϊόντων».

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Στρατηγική απόφαση του Ομίλου CTC για διάθεση των δραστηριοτήτων των πολυκαταστημάτων ERA
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
15 χρόνια Lidl Κύπρου με 15 επιχειρηματικά ορόσημα που καθόρισαν την πορεία της
Κραυγή αγωνίας από τους εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά οχήματα-«Επιδεινώνεται η οικονομική μας θέση»