Φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στην ΕΥ

 
Η Ernst & Young Cyprus (EY) σε συνεργασία με τους καθηγητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προέβησαν στη δημιουργία  ενός  πρωτότυπου διαγωνισμού για τους φοιτητές του τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.  Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα ήταν η αμειβόμενη πρακτική άσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος έξι ομάδες φοιτητών με τη μέθοδο διδασκαλίας case study, που εφαρμόζει τη θεωρητική γνώση στην πράξη και στοχεύει στην ανάπτυξη της αναλυτικής σκέψης, της κρίσης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων. 

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός έγινε μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενισχύοντας τη φοιτητοκεντρική και επιχειρηματική προσέγγιση από την πλευρά της Σχολής Διοίκησης  Επιχειρήσεων. Σταθερός εκπαιδευτικός στόχος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου αποτελεί ο εφοδιασμός και η κατάρτιση του φοιτητή με πολύπλευρη αλλά εις βάθος γνώση και εμπειρία, που θα δομήσουν τον επαγγελματία του αύριο και θα τον καταστήσουν ανταγωνιστικό, σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
 
Όπως σημειώνεται, στις 15 Ιανουαρίου, οι φοιτητές παρουσίασαν τις εργασίες τους ενώπιον της ανώτατης ηγεσίας της Ernst & Young Cyprus (EY). Τα στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι βράβευσαν εννέα, συνολικά φοιτητές αντί τριών, που ήταν ο αρχικός στόχος της EY. Η EY πρόσφερε στους εννέα φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου,  αμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης, γεγονός που επιβραβεύει το ψηλό επίπεδο της Σχολής, των καθηγητών και των φοιτητών του τμήματος Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο σε διεθνές επίπεδο. Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος, δήλωσε ότι «πρόκειται σαφώς για επιβράβευση και συνάμα αναγνώριση της σοβαρής και μεθοδικής εργασίας τόσο σε επίπεδο τμήματος όσο και σε επίπεδο Σχολής».

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων