Σκληρή γλώσσα από τις ασφαλιστικές για το ΓεΣΥ

Έντονη κριτική σε όσουςε σχεδιασμούς γίνοντ αι από πλευράς κυβέρνησης για το ΓεΣΥ έκανε από το βήμα της γενικής συνέλευσης των ασφαλιστικών εταιρειών η  πρόεδρος του συνδέσμου, Άρτεμις Παντελίδου. Πιο ειδικά η κ. Παντελίδου τόνισε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι υπέρ της εφαρμογής ΓεΣΥ αλλά με το σωστό περιεχόμενο, που θα εξυπηρετεί  όλους τους εμπλεκόμενους.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στο πλαίσιο ενός βιώσιμου ΓεΣΥ και να συνεργαστούμε με το δημόσιο. Διαφωνούμε με την προσέγγιση επί του θέματος.  Η πραγματική αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων θα είναι μια καλή λύση, διαφορετικά τα δημόσια νοσοκομεία δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά με επακόλουθο να χρειάζονται συνεχώς κρατικές ενισχύσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό ζήτημα για το οποίο απαιτείται μελέτη και δεν πρέπει να διαμορφωθεί στη βάση στήριξης κεκτημένων και υπερπρονομίων. «Είναι δύσκολο το έργο της κυβέρνησης, ωστόσο, μετά από πολλά χρόνια δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού ΓεΣΥ. Οι σχεδιασμοί του 1990 χρειάζονται επανεξέταση και εκσυγχρονισμό» συμπλήρωσε η κ. Παντελίδου.

«Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από το να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προκειμένου ο ασθενής να επιλέγει ότι θεωρεί καλύτερο για την υγεία του» συμπλήρωσε η κ. Παντελίδου.

Στην ομιλία της η κ. Παντελίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική κρίση αλλά και στα πολλά και θετικά βήματα που έγιναν προς τα εμπρός, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών, Άρτεμις Παντελίδου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης του συνδέσμου.

«Το δημόσιο χρέος περιορίστηκε στο 108% και το έλλειμμα κάτω του 3% είναι θετικά στοιχεία. Παράλληλα, έχουμε ήδη εισέλθει σε ρυθμό ανάπτυξης ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι το 2015 ολοκληρώθηκε με πρωτογενές πλεόνασμα. Στον τραπεζικό τομέα έχει σταθεροποιηθεί η εικόνα και οι προβλέψεις εναρμονίζονται πλέον το αποδεκτό όριο του 50%. Παράλληλα, όμως, η ανεργία, η μειωμένη ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα κυρίως στον δημόσιο τομέα είναι ζητήματα που πρέπει να τύχουν χειρισμού το 2016. Τυχόν ματαίωση ή κουτσούρεμα των μεταρρυθμίσεων θα μας πάρουν πίσω. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσουν μεγάλα έργα ανάπτυξης όπως καζίνο και μαρίνες» τόνισε παράλληλα η κ. Παντελίδου.

Για την ασφαλιστική βιομηχανία τόνισε: «Ο κλάδος έδειξε αντοχές και αντιστάσεις έναντι των ισχυρών πιέσεων της οικονομικής κρίσης. Τα συνολικά ασφάλιστρα κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2015 καταγράφηκε άνοδος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014».

 

Δειτε Επισης

Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης