Powered by

Μείωση 8,1% για την ανεργία τον Ιανουάριο

Μείωση 8,1% παρουσίασε σε ετήσια βάση o αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο του 2016, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιανουαρίου 2016, έφτασε τα 45.969 πρόσωπα. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2015, η ανεργία παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 3,18% ή 1.419 πρόσωπα.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 σημειώθηκε μείωση 4.070 προσώπων ή 8,1% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (μείωση 1.170 ανέργων), της δημόσιας διοίκησης (μείωση 1.009), της μεταποίησης (μείωση 683), του εμπορίου (μείωση 594), των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (μείωση 398) και της ενημέρωσης και επικοινωνίας (μείωση 278).

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο 2016 μειώθηκε στα 41.600 πρόσωπα σε σύγκριση με 42.252 τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cystat, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2013.

Η ανεργία στους άνδρες ανέρχεται σε 23.384, ενώ στις γυναίκες ανέρχεται σε 22.585.

Τη μερίδα του λέοντος των ανέργων παρουσιάζει η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών με 11.464 άνεργους με δεύτερη ηλικιακή ομάδα αυτή μεταξύ 50 και 59 ετών με 10.483.

Όσον αφορά την ανεργία ανά μορφωτικό επίπεδο, τα σκήπτρα κατέχει η ομάδα με απολυτήριο μέσης γενικής εκπαίδευσης με 18.404 πρόσωπα και ακολουθεί τα πρόσωπα με απολυτήριο ανώτερης εκπαίδευσης που ανέρχονται σε 11.433 και ακολούθως τα πρόσωπα με στοιχειώδη εκπαίδευση που ανέρχονται σε 10.849.

Σε σχέση με τη διάρκεια της ανεργίας, η ομάδα ανέργων μεταξύ 15 ημερών και 3 μηνών είναι η μεγαλύτερη με 17.484 πρόσωπα και ακολουθεί η ομάδα των 12 μηνών και άνω με 12.225 με τρίτη την ομάδα μεταξύ τριών και έξι μηνών με 7.296.

Τέλος όσον αφορά την υπηκοότητα, οι Ελληνοκύπριοι άνεργοι ανέρχονται σε 33.817 και ακολουθούν οι κοινοτική (υπήκοοι άλλων κρατών – μελών της ΕΕ) με 8.996, οι αλλοδαποί (υπήκοοι τρίτων χωρών) με 2.969, ενώ υπάρχουν και 187 Τουρκοκύπριοι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη
Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες