ClimateLaunchpad: Για τρίτη χρονιά επιχορηγεί τις «πράσινες» ιδέες

Για τρίτη συνεχή χρονιά σε Κύπρο και Ελλάδα διεξάγεται ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός ClimateLaunchpad, από τη Chrysalis LEAP, την πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών. Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP είναι η PwC Κύπρου και μέγας χορηγός η Ελληνική Τράπεζα. Την εκδήλωση στηρίζει επίσης η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Κύπρο.

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17 με σκοπό την εκπαίδευση και εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών στην Κύπρο.  

Το ClimateLaunchpad, διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει σκοπό να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες σε θέματα «πράσινης ανάπτυξης» σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι τοπικοί διοργανωτές στις 25 συμμετέχουσες χώρες – στην περίπτωση της Κύπρου και της Ελλάδας η Chrysalis LEAP – θα καλέσουν ομάδες να υποβάλουν τις ιδέες τους. Οι συμμετέχοντες (μέχρι 10) που θα επιλεγούν μετά την πρώτη αξιολόγηση θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την προετοιμασία τους για τον εθνικό τελικό. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου.

Ακόμη, οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν περισσότερες από 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, δηλαδή στο «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των clean tech startups καθώς και πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. 

Τέλος, το πρόγραμμα της Chrysalis LEAP θα συνεχίσει μετά το τέλος του διαγωνισμού με άλλα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα είναι έτοιμοι να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Το δεύτερο και τρίτο στάδιο του προγράμματος θα είναι ανοικτά και σε επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε ομάδες από άλλες χώρες οι οποίες θα διαγωνιστούν στο φετινό ευρωπαϊκό τελικό.

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο