Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Αβ. Νεοφύτου: Απενοχοποίηση του κέρδους των επιχειρήσεων

Πρόκληση της επόμενης μέρας είναι όπως μετά την οικονομική κρίση βγει ένα πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό κράτος, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης, την οποίο διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τίτλο «Τα διδάγματα από τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο: H Επόμενη Μέρα», τόνισε ότι, μεταξύ των αξόνων στους οποίους στηρίζεται η στρατηγική για την μετά την έξοδο από το μνημόνιο εποχή, είναι η απενεχοποίηση του κέρδους, χαρακτηρίζοντάς το «ευλογία» και όχι «ανάθεμα».

 «Θέλουμε τις επιχειρήσεις ξανά να δραστηριοποιούνται και να κερδίζουν, γιατί χωρίς να κερδίζουν, ούτε νέους τομείς μπορούν να αναπτύσσουν, ούτε και θέσεις εργασίας να δημιουργούν», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου. Δεύτερος άξονας, πρόσθεσε είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η εμπιστοσύνη στην Κύπρο. «Χωρίς εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, κανένας ξένος δεν θα επενδύσει στον τόπο μας και χωρίς ξένες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει γρήγορη οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και δουλειές», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Παράλληλα, έκανε αναφορά στη σθεναρή αντίσταση απέναντι στις «λογικές που θέλουν τους πολίτες εξαρτημένους των κρατικών επιδομάτων», σημειώοντας ότι ο Κύπριος πολίτης αξιοπρεπή εργασία ζητά, που θα τον ανταμείβει με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές του.

Εξάλλου, τρίτος άξονας, σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου είναι η μεταρρύθμιση σε όλους τους τομείς. «Φέρνουμε την κινητικότητα στο δημόσιο και τη σύνδεση των μισθών με την οικονομική πορεία της χώρα, ενώ αλλάζουμε την αξιολόγηση», επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι ξεκινά η μεταρρύθμιση στην υγεία, «έχοντας στο επίκεντρο τον ασθενή και όχι τα συμφέροντα».
 
Όπως σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, δεν είναι η τυχαία η επιλογή της Λεμεσού για την ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τη δημιουργία της επόμενης ημέρας. «Εδώ στην Λεμεσό, ολοκληρώνουμε την διαδικασία ανάθεσης των δραστηριοτήτων του Λιμανιού σε στρατηγικούς επενδυτές, δημιουργώντας νέες, τεράστιες προοπτικές για τη χώρα», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα για την μεγάλη ενεργειακή ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, κτίζοντας ισχυρές συμμαχίες σε όλη την περιοχή».
 
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπέδειξε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση των οικονομικών βαρών και της επιβάρυνσης του πολίτη, περιορίζοντας ένα σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος.

Δειτε Επισης

Σε διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές
Παραδίδει στην Αννίτα τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 ο Κεραυνός
Με αναβάθμιση οικονομίας και τραπεζών, σφυρίζουν λήξη της κρίσης του 2013 οι Moody’s
Με νομοθετική ρύθμιση και σε ημικρατικούς και τοπική αυτοδιοίκηση η τηλεργασία
Παράταση ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης Φ.Π.Α.
Η διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από Moody’s
Τμ. Φορολογίας: Διακοπή στα μηχανογραφικά συστήματα από 6 μέχρι 9 Οκτωβρίου
Η εκλογική συνέλευση του ΚΕΒΕ και ο χορός των υποψηφιοτήτων για την προεδρία
Τελεσίγραφο 30 ημερών από τους οδηγούς ταξί-Προειδοποιούν με νέα δυναμικά μέτρα
Μειώθηκαν οι μέσες απολαβές μετά από επτά χρόνια