KPMG: Πρωτοπόρος για Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφορίων

Η KPMG International έχει αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος στην έκθεση της εταιρείας Forrester Research Inc. με τίτλο «The Forrester Wave™: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφορίων», για το πρώτο τρίμηνο του 2016, επιτυγχάνοντας τον πιο ψηλό βαθμό στην ποιότητα συμβουλευτικών υπηρεσιών, αλλά και στη στρατηγική που έχει εφαρμόσει.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η KPMG έχει μεταφέρει τις Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφορίων στο επίκεντρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών της επιχείρησης και έχει πρόσφατα συμπεριλάβει τις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, ως ένα από τους έξι πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης. Για να ενδυναμώσει αυτή τη δέσμευση, ο οργανισμός έχει αυξήσει και εμβαθύνει τη γκάμα των υπηρεσιών του, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D), αλλά και στις εξαγορές εταιριών και τεχνολογικών λύσεων». Επιπλέον, με βάση τα ευρήματα της έκθεσης «Οι πελάτες θεωρούν την παροχή στρατηγικών συμβουλών, την εμπειρογνωμοσύνη, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και τη δέσμευση ως τα ισχυρά σημεία για την KPMG».

Η έκθεση της Forrester επίσης υποστηρίζει ότι «η KPMG έχει ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων ασφαλείας πληροφοριών για υποστήριξη των ανωτέρων στελεχών των επιχειρήσεων, αλλά και των τεχνικών μηχανικών». Αυτό είναι καταφανές από τα ευρήματα της έρευνας της KPMG «Global CEO Outlook», μια έρευνα μεταξύ 1.200 εκτελεστικών στελεχών ανά το παγκόσμιο, η οποία αποκαλύπτει ότι μόνο 50% των στελεχών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν ότι είναι πλήρως προετοιμασμένοι για ένα μελλοντικό συμβάν κυβερνοασφάλειας.
 
«Είμαστε σε συνεχή προσπάθεια εξεύρεσης καινοτόμων λύσεων και επενδύσεων έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, και η ετοιμότητα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ένα από τα κύρια θέματα που οι εταιρείες πελάτες μας έχουν να διαχειριστούν» αναφέρει ο John Veihmeyer, πρόεδρος της KPMG International. «Σημαντικές επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί, τόσο όσον αφορά τις εξαγορές, αλλά και την πρόσληψη ταλαντούχων επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας, εξασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας μπορούν να ανταποκριθούν στην κάθε πρόκληση.»

Τους τελευταίους 16 μήνες, η KPMG έχει πραγματοποιήσει πέντε σημαντικές εξαγορές στον χώρο της κυβερνοασφάλειας ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένης της First Point Global, την Qubera και Trusteq Oy, εταιρείες πρωτοπόρες στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα Ιdentity and Access management (IAM), οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία, την P3 Consulting, συμβουλευτικές υπηρεσίες ασφάλειας πληροφορίων, μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφάλειας πληροφορίων με βάση την Φρανκφούρτη, και την ZINK Security, εταιρεία παροχής τεχνολογικών λύσεων ασφαλείας πληροφοριών στην Ισπανία. 

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν αποτελεί πλέον απλά ένα τεχνολογικό κίνδυνο, αλλά κύριο συστατικό επιχειρηματικής καινοτομίας», αναφέρει ο Malcolm Marshall, επικεφαλής της παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ασφάλειας Πληροφορίων της KPMG σε παγκόσμιο επίπεδο. «Το 2016 Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναμένει το επόμενο industrial revolution το «Fourth Industrial Revolution», η οποία συμπεριλάμβανε θέματα όπως συνδεσιμότητα, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη. Η ικανότητα μας να έχουμε οικονομικά οφέλη από το επόμενο Industrial Revolution θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα σκληρά μαθήματα από τις παραβιάσεις της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας συστημάτων και δεδομένων κατά την διάρκεια του «Third Industrial Revolution» του παρελθόντος. Η έκθεση είναι μια απόδειξη ότι η KPMG αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για τις επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν να πετύχουν και να επιβιώσουν στη νέα επανάσταση».


Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η KPMG  στην Κύπρο, ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της KPMG International έχει επενδύσει εδώ και χρόνια στις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και αναγνωρίζεται ως η πρωτοπόρος εταιρεία υπηρεσιών στον τομέα». Η παροχή των υπηρεσιών αυτών και «το επίπεδο ποιότητας που προσφέρουμε στους πελάτες μας αντικατοπτρίζει την κύρια αρχή την οποία ενστερνίζεται και η KPMG International: δηλαδή ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν αποτελεί πλέον απλά ένα τεχνολογικό κίνδυνο, αλλά κύριο συστατικό επιχειρηματικής καινοτομίας», σημειώνεται. Η KPMG, αναφέρεται καταληκτικά σε ανακοίνωση, «αποτελεί παγκόσμια πλέον την πιο αξιόλογη επιλογή για τις επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν να πετύχουν και να επιβιώσουν στη νέα επιχειρησιακή και τεχνολογική επανάσταση».

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη