Γιατί να θέλουν οι επιχειρήσεις το Cloud;

Η ταχέως αναπτυσσόμενη τάση στον τομέα των επιχειρηματικών λύσεων, το Cloud (υπολογιστικό σύννεφο), για την ώρα χωρίζει τις επιχειρήσεις σε αυτές που το εκμεταλλεύονται και αυτές που διατηρούν μια πιο επιφυλακτική στάση. Για παράδειγμα τομείς που δίνουν ιδιαίτερη σημασία  στην ασφάλεια των δεδομένων τους μπορεί να θεωρήσουν το Cloud  σαν μια λύση υψηλού ρίσκου. Συνήθως όμως αυτό οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση των εταιρειών αναφορικά με τα μέτρα υψηλής ασφαλείας που λαμβάνουν οι πάροχοι για την διαφύλαξη των δεδομένων των πελατών τους.

Τι είναι το Cloud;
Πολύ απλά είναι το Διαδίκτυο και η δυνατότητα που δίνει σε εταιρείες να αποθηκεύουν και να επεξεργάζονται δεδομένα σε διακομιστές τρίτων εταιριών (third-party servers). Η πρόσβαση στις από κοινού διαθέσιμες πληροφορίες γίνεται οποτεδήποτε από οπουδήποτε. Τα κύρια οφέλη που απολαμβάνει μια επιχείρηση ‘μετακομίζοντας’ στο Cloud είναι: χαμηλό αρχικό κόστος και μειωμένα λειτουργικά έξοδα στην βάση “pay as you go”, ταχύτερη ανάπτυξη εφαρμογών, ψηλές αποδώσεις, εύκολη προσβασιμότητα και εύκολη επέκταση ή σμίκρυνση αναλόγως των αναγκών.   

Ποιοι είναι αλήθεια οι κίνδυνοι;    
Οι παραδοσιακοί διακομιστές (servers) είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στο ανθρώπινο λάθος και σε αριθμό άλλων παραβιάσεων που τους κάνουν πολύ πιο ευάλωτους από τους αντιστοίχους στο Cloud. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες Cloud έχουν σαν πρώτο μέλημα τους την ασφάλεια των δεδομένων που είναι άλλωστε και ένα μεγάλο μέρος του προϊόντος που προσφέρουν.

Ποιον ενδιαφέρει το  Cloud;
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλες οι πρωτοποριακές εταιρείες χρησιμοποιούν το Cloud σε κάποιο βαθμό. Η ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή μεταμόρφωση των αγορών έχει αρχίσει να αφήνει πίσω της τις παραδοσιακές λύσεις και οι εταιρείες που αγνοούν το Cloud μετά από ενός σημείου δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Ένας τομέας που έχει επηρεαστεί ριζικά είναι ο Χρηματοοικονομικός. Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν πλέων αναγνωρίσει ότι η μεταφορά στο Cloud τους δίνει μια πλειάδα πλεονεκτημάτων που εκμηδενίζουν τα ρίσκα. Εάν το συγκρίνουμε με τα προηγούμενα συστήματα βλέπουμε ότι η διεκπεραίωση εργασιών γίνεται γρηγορότερα, η διαχείριση δεδομένων γίνεται πιο ολοκληρωμένη και το κόστος λειτουργείας μειώνεται δραματικά.

SAP in the Cloud: Espresso Morning 2016   
Η Supernova Consulting με περηφάνια διοργανώνει το Accelerate with SAP Cloud: Espresso Morning 2016  για να δώσει στους παρευρισκόμενους μια εμπειρία από τον κόσμο του Cloud και να δείξει πως το Cloud μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να προσαρμοστούν σε ένα ψηφιακά μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων θα αναλυθούν λύσεις SAP Cloud. Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν τις λύσεις αυτές σε δράση στις συσκευές που θα είναι διαθέσιμες.

Το Accelerate with SAP Cloud: Espresso Morning 2016  θα γίνει στις πιο κάτω τοποθεσίες και ημερομηνίες:
9 Μαρτίου 2016 – Amathus Hotel Limassol
10 Μαρτίου 2016- Hilton Hotel Nicosia
Είσοδος δωρεάν, απαραίτητη η εγγραφή.
Επισκεφθείτε την σελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.supernova-consulting.com/sap-in-the-cloud-espresso-morning-2016/  

Σχετικά με τη Supernova Consulting Ltd
Η Supernova Consulting είναι ηγετική εταιρεία στον χώρο της συμβουλευτικής, τεχνολογίας και ανάθεσης υπηρεσιών.
Ως χρυσός εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της SAP, η Supernova Consulting ειδικεύεται στις λύσεις SAP που συμπεριλαμβάνουν: SAP® Business All-in-One, SAP® Analytics, SAP® Business One, SAP® Cloud Solutions, SAP® SuccessFactors HCM Suite, SAP® Cloud for Customer, SAP® HANA, SAP®  Mobile Platform. Με περισσότερες από 150 υλοποιήσεις SAP σε περισσότερες από 25 χώρες, είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος συνεργάτης SAP στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Με απαράμιλλη εμπειρία και τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με τις κορυφαίες τεχνολογίες που προσφέρει, μαζί με τους πελάτες της, η Supernova Consulting δημιουργεί και εφαρμόζει επιχειρησιακές και τεχνολογικές λύσεις κατάλληλες για τις ανάγκες τους, που μπορούν να τους οδηγήσουν στα αποτελέσματα που επιζητούν. Μέσα από τη δεκαετή και πλέον εμπειρία της, η Supernova Consulting έχει αναπτύξει τον οργανισμό για να βοηθά τους πελάτες της να επιταχύνουν την επιχειρησιακή τους απόδοση και να πετύχουν τους πιο σημαντικούς τους στόχους.

 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο