Powered by

ΟΟΣΑ: Επιτάχυνση ανάπτυξης με μεταρρυθμίσεις

Με ελάχιστες ελπίδες για να επιταχυνθεί σύντομα ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, τονίζει την Παρασκευή ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας, της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού και της αύξησης της παραγωγικότητας αποτελούν τις εισηγήσεις του ΟΟΣΑ προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

"Οι παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν θολές στο άμεσο μέλλον”, αναφέρει ο Οργανισμός στην ενδιάμεση έκθεση της με τίτλο “Οδεύοντας προς την Ανάπτυξη", η οποία δημοσιοποιήθηκε, ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των G20 στη Σαγκάη.

"Η υπόθεση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τη στήριξη πολιτικών ζήτησης, παραμένει ισχυρή", σημειώνει.

Ο ΟΟΣΑ καλεί τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα, επισημαίνοντας ότι η μείωση της γραφειοκρατίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εποχή που παρουσιάζει αδυναμίες η παγκόσμια οικονομία.

Η μετακίνηση των εμποδίων που πνίγουν την επιχειρηματικότητα και περιορίζουν την ικανότητα των επιχειρήσεων να προβούν σε καλή χρήση της γνώσης και της τεχνολογίας αποτελεί μια “μεταρρύθμιση προτεραιότητας”, επισημαίνει.

Αυτό συστήνεται επίσης για να βοηθηθούν οι νεοεισερχόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών όπου υπάρχει συσσωρευμένη ζήτηση, όπως τους οδηγούς ταξί, τη μεταρρύθμιση στην υγεία και στις συντάξεις και τους εργαζόμενους να γίνουν πιο κινητικοί.

"Είναι στο χέρι των Υπουργών (Οικονομικών των G20) να εξετάσουν την κατάσταση και να δώσουν το σήμα στις κυβερνήσεις τους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος", τονίζει ο συντάκτης της έκθεσης στους δημοσιογράφους στη Σαγκάη Alain de Serres.

Χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι πιο δραστήριες από τους βόρειους γείτονές τους στην αντιμετώπιση των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, επαινώντας παράλληλα τις Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία και Μεξικό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο