Θετικό πρόσημο στο λιανεμπόριο το 2015

Θετικά κινήθηκε το λιανικό εμπόριο το 2015, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον Δεκέμβριο του 2015 αυξήθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, φτάνοντας στις 108,5 μονάδες (βάση 2010=100).

Παράλληλα, για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2015 ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 3,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Όσον αφορά στον Δείκτη Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου, κατέγραψε αύξηση 3,8% τον Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2014, φτάνοντας στις 105,6 μονάδες (βάση 2010=100). Για το σύνολο του 2015, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση της τάξεως 0,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Ο δείκτης για την αξία του λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων οχημάτων αυξήθηκε το 2015 κατά 0,9%, φτάνοντας στις 83,6 μονάδες έναντι 82,9 το 2014. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψε το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων, με τον δείκτη να μειώνεται κατά 9,5% στις 97,6 μονάδες σε σύγκριση με 107,8 μονάδες το 2014. Αντίθετα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα ηλεκτρικά είδη και έπιπλα, με τον δείκτη αξίας να αυξάνεται κατά 7,9% στις 71,6 μονάδες το 2015 έναντι 66,4 μονάδες την περασμένη χρονιά. Τη δυναμική του διατήρησε το λιανικό εμπόριο τροφίμων-ποτών-καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα, καθώς ο δείκτης αξίας του κύκλου εργασιών ανήλθε το 2015 στις 109 μονάδες σε σύγκριση με 106,6 μονάδες το 2014, σημειώνοντας άυξηση 2,3%.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Στρατηγική απόφαση του Ομίλου CTC για διάθεση των δραστηριοτήτων των πολυκαταστημάτων ERA
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
15 χρόνια Lidl Κύπρου με 15 επιχειρηματικά ορόσημα που καθόρισαν την πορεία της
Κραυγή αγωνίας από τους εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά οχήματα-«Επιδεινώνεται η οικονομική μας θέση»