powered by

Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι άδειες οικοδομής του 2015

Αυξητικά κινήθηκε το 2015 η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015 εκδόθηκαν 5.014 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 4.933 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, που αντιστοιχεί σε αύξηση 1,64%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 24,7%, φτάνοντας στο €1,07 δισεκατομμύριο και το συνολικό εμβαδόν κατά 12,3% και διαμορφώθηκε στα 881.116 τετραγωνικά μέτρα. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 12,0%.

Το Δεκέμβριο ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις ανήλθε στις 433, που αντιστοιχεί σε αύξηση 2,8% σε σύγκριση με το Νοέμβριο. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 255 οικιστικές μονάδες.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €156,0 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 81,6 χιλιάδες τετ. μέτρα, που αντιστοιχεί σε αύξηση 26,9%, ενώ η αξία εκτοξεύτηκε στα €155,9 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 133% σε σύγκριση με 69,42 εκατ. το Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»
ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη
Γ. Μισιρλής: Σημαντική η θεσμική κατοχύρωση του επιχειρηματία ανάπτυξης γης για προστασία των αγοραστών
Εκτοξεύθηκαν οι πολεοδομικές αιτήσεις στον ΕΟΑ Λάρνακας το τελευταίο δίμηνο-Οι λόγοι της αύξησης
Aqua Residences: Οικιστικοί πύργοι €40 εκατ. στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας