Powered by

Λύσεις αναζητούν Παμπορίδης και γιατροί

Με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα χρόνια αιτήματά τους, μέσω της έναρξης ενός δομημένου διαλόγου, κατά το οποίον θα συζητηθεί σειρά προβλημάτων, που ταλανίζουν τους γιατρούς του δημοσίου και κατ` επέκταση τα κρατικά νοσηλευτήρια, συναντώνται στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης Υπουργός Υγείας και Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών.

Σημειώνεται ότι αν και οι γιατροί του δημοσίου ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων, μετά και τη λήξη του χρονοδιαγράμματος στις 15 Φεβρουαρίου, εντούτοις δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να εξευρεθούν λύσεις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ζήτησε να συναντήσει μόνο τον Πρόεδρο της Συντεχνίας, Σωτήρη Κούμα, ενώ άγνωστο παραμένει αν η σημερινή συνάντηση αφορά θέματα ουσίας ή είναι απλά διαδικαστική.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα του πει ο Υπουργός Υγείας κατά τη συνάντηση τους, ούτε μπορεί να προβλέψει.

Εξέφρασε, ωστόσο, την ετοιμότητα του για την έναρξη ενός δομημένου διαλόγου.

“Εγώ πάω με ανοικτά τα χαρτιά μου. Θα ακούσω τι θα μου πει. Οι δικές μας θέσεις είναι γνωστές”, είπε.

Όπως αναμένεται, κατά τη σημερινή συνάντηση από πλευράς της Συντεχνίας θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Υγείας τα γνωστά αιτήματα των κυβερνητικών ιατρών για υλοποίηση της συμφωνίας των έκτακτων συμβασιούχων γιατρών και τα συμβόλαια αορίστου χρόνου, το θέμα δομής των κλινικών και της υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια