Βραβεύονται και φέτος οι εξαγωγές της Αφοί Πέτρου
09:02 - 19 Φεβρουαρίου 2016

Νέα διάκριση αναμένεται για τη γαλακτοβιομηχανία «Αφοί Πέτρου», γνωστή για τα γαλακτοκομικά προϊόντα «Αλάμπρα» και «Η Γιαγιά», η οποία θα βραβευθεί για 10η φορά με το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο. Εξάλλου, η εταιρεία πρόκειται να τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιδόσεις στις εξαγωγές για το έτος 2014.
Σημειώνεται ότι η «Αφοί Πέτρου», κύριος εξαγωγέας χαλλουμιού, ξεκίνησε το 1982 να δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών με ημερήσια επεξεργασία 250 λίτρων γάλακτος. Σήμερα η γαλακτοβιομηχανία αξιοποιώντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία τόσων ετών, όπως επίσης και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή χαλλουμιού. Το μερίδιο της εταιρείας στις εξαγωγές χαλλουμιού ξεπερνά το 30%, ενώ έφτασε πλέον να επεξεργάζεται 120,000 λίτρα ημερησίως.
Τα προϊόντα «Αλάμπρα» έχουν παρουσία σε 29 χώρες ανά το παγκόσμιο, ανάμεσά τους Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Αυστραλία, Αμερική, Ελλάδα και Αραβικές χώρες, πετυχαίνοντας μάλιστα διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και 10 βραβεία εξαγωγών.
Μία από τις πρόσφατες διακρίσεις της εταιρείας ήταν το χάλκινο Βραβείο για την ποιότητα του χαλλουμιού «ΑΛΑΜΠΡΑ», το οποίο διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες τυριά από όλο τον κόσμο στα Global Cheese Awards 2015 που πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το προσωπικό της «Αφοί Πέτρου» ανέρχεται στα 120 άτομα, ενώ ο συνολικός ετήσιος τζίρος ανέρχεται περίπου στα 37 εκατ. ευρώ.