Powered by

Έξω από το Προεδρικό οι οδηγοί ταξί

«Ευχαριστώ, και όχι κινητοποιήσεις», δηλώνει ότι περίμενε από τους οδηγούς ταξί ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα έλυσε μια σειρά προβλημάτων και εκφράζοντας ετοιμότητα να τους ακούσει και πάλι.

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι έχει κάνει πολλές συναντήσεις για την επίλυση προβλημάτων των οδηγών ταξί και προχώρησαν σε μέτρα, όπως η μείωση της άδειας κυκλοφορίας, βήμα σημαντικό - όπως είπε – αλλά και το θέμα με τις πιάτσες στη Λευκωσία, “το οποίο έχει πλέον διευθετηθεί. Επομένως θα ανέμενα για να είμαι ειλικρινής τις ευχαριστίες τους γι` αυτό το θέμα και όχι κινητοποιήσεις”.

Τι ζητούν οι οδηγοί
Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με παράταξη οχημάτων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, ο οποίος προειδοποιεί ότι εάν σε ένα μήνα δεν επανέλθει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας με λύσεις, όπως τους υποσχέθηκε, τότε θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Πάγια αιτήματα του Συνδέσμου είναι η άδεια οδικής χρήσης-πιάτσες, πάταξη της παρανομίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού και η μείωση του υψηλού κόστους εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας επιδόθηκαν υπομνήματα ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, ο οποίος τους είπε ότι χρειάζεται περίοδο ενός μήνα, προκειμένου να διαβουλευθεί με τα αρμόδια Τμήματα.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί προειδοποίησαν ότι εάν σε ένα μήνα δεν επανέλθει ο κ. Τσιόλας με λύσεις, τότε θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό
Μ. Κεραυνός: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού 2025 και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2025-2027
Προϋπολογισμός 2025: Αυξημένες αναπτυξιακές δαπάνες κατά 2,1%, μείωση μόνιμων θέσεων στο δημόσιο
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Παρασκευή-Εβδομαδιαία κέρδη 1,48%
Έπεσαν οι υπογραφές με ΕΤΕπ για δάνεια συνολικού ύψους €125 εκατ.-Σε τι αφορούν οι συμφωνίες
Ενώπιον του Υπουργικού ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025-Οι τρεις βασικές στοχεύσεις του
Υποχώρησε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Αμετάβλητο το ΧΑΚ κατά το κλείσιμο την Πέμπτη
Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση για διοικητικό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αισιοδοξεί για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-Πώς προχωρά η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση