Πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους ελεγκτές

Για το νομοσχέδιο που μεταρρυθμίζει τη λειτουργία του τμήματος εναέριας κυκλοφορίας που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, καθώς και για τα θετικά αποτελέσματα επαφών με το Ιράν, ενημέρωσαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και η ομάδα του τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκαναν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Προηγήθηκε κοινή συνάντησή τους με το Διευθυντή του Eurocontrol Joe Sultana.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι τους ενημέρωσε για ένα θέμα που αφορά την μεταρρύθμιση του κράτους και για το οποίο «θα είμαστε σύντομα έτοιμοι να προχωρήσουμε».

«Αυτό το θέμα ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια την κυπριακή κοινωνία και αφορά τον τρόπο βελτίωσης της λειτουργίας της εποπτείας του εναέριου μας χώρου», είπε, προσθέτοντας ότι «έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης δομής με τη οποία θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε μια ενημέρωση στα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε να είναι ενήμεροι όταν θα έρθει η ώρα να το εγκρίνουν».

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα της επικαιρότητας στα πλαίσια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών «για την ενημέρωση που είχαμε για την σωστή απόφαση της Κυβέρνησης και τη σωστή προετοιμασία για μετατροπή του τμήματος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε μια κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου».

«Χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί σ` αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε.

Πιστεύουμε, πρόσθεσε, «ότι με αυτό το μοντέλο θα λύσουμε και τα διαχρονικά προβλήματα που είχαμε στις καθυστερήσεις που κόστιζαν οικονομικά, αλλά και στα θέματα ασφάλειας πτήσεων και υπερπτήσεων».

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως ο ΔΗΣΥ «θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια».

«Χαιρόμαστε που παρατηρούμε την κυβέρνησή μας να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στα μεγάλα ζητήματα», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι «πέραν της σταθεροποίησης της οικονομίας, βλέπουμε σιγά – σιγά, με μελετημένο τρόπο, πολλά διαχρονικά προβλήματα να παίρνουν το δρόμο της επίλυσης και μεταρρυθμίσεις να λαμβάνουν χώρα σε όλα ανεξαιρέτως τα Υπουργεία».

Σε σχέση συγκεκριμένα με το Υπουργείο Μεταφορών είπε ότι «παρατηρούμε ότι ξεκίνησε και είναι προς το τέλος η διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών για διαχείριση του λιμανιού της Λεμεσού».

Αναφέρθηκε ξανά στο θέμα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, λέγοντας ότι «μετά από 16 χρόνια έχουμε κάτι συγκεκριμένο και με τους εργαζόμενους να συμφωνούν».

«Παρακολουθώ τις ενέργειες σας για το θέμα του εκσυγχρονισμού των ταχυδρομικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «έτσι θέλουμε να λειτουργούμε ως κράτος. Να κάνουμε τις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι στη συνάντηση έτυχε ενημέρωσης και από τον Γενικό Διευθυντή Αλέκο Μιχαηλίδη «με τα καλά νέα που έφερε από το Ιράν».

«Είναι η ευκαιρία να ενισχύσουμε τη θέση μας», είπε. Υπενθύμισε ότι «η Κύπρος φιλοξενούσε ιρανικά πλοία υπό κυπριακή σημαία, λόγω των γνωστών προβλημάτων του εμπάργκο έφυγε ο ιρανικός στόλος».

«Μας ενημέρωσε για τα καλά νέα ότι άρχισαν τις προετοιμασίες για να επαναφέρουν ιρανικά πλοία του εμπορικού στόλου κάτω από την κυπριακή σημαία», ανέφερε. Ως επίσης, συνέχισε, «και το ενδιαφέρον εταιρειών για να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πλοιοδιαχείρισης».

Απευθυνόμενος στον κ. Δημητριάδη του είπε ότι «πιστεύουμε Υπουργέ στον τόπο μας. Συνεχίστε με πιο έντονο τρόπο τις μεταρρυθμίσεις και έχετε την στήριξή μας, όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε». Την Κύπρο, πρόσθεσε, «θα την αλλάξουμε και θα δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας».

Λίγες μέρες υπομονή για το λιμάνι Λεμεσού
Απαντώντας σε ερώτηση για την εν εξέλιξη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για το λιμάνι Λεμεσού ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «είμαστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας, η οποία όπως γνωρίζετε άρχισε πριν από δύο χρόνια».

Πρόσθεσε ότι ήταν και είναι μια προσπάθεια για την οποία δούλεψαν σκληρά όλο το προσωπικό του Υπουργείου και οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων, ευχαριστώντας τους για τη θετική συνεισφορά τους.

«Βρισκόμαστε όντως στο παρά πέντε, πιστεύω και ευελπιστώ ότι εκτός απροόπτου θα έχουμε σύντομα νέα», συνιστώντας «να κάνουμε ακόμη λίγες μέρες υπομονή». Υπενθύμισε ότι ο όποιος επιλεγεί θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της Βουλής. Σε ερώτηση αν θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα η απόφαση της Κυβέρνησης και για τα τρία συμβόλαια που αφορούν τις εργασίες στο Λιμάνι Λεμεσού απάντησε καταφατικά.

Για την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου στο Ιράν, ανέφερε ότι ο κ. Μιχαηλίδης ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και Διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας του Υπουργείου.

Αποκάλεσε τα αποτελέσματα της επίσκεψης ως «θετικές εξελίξεις για την οικονομία μας». Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί, είπε, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει και επίσκεψη δική του στο Ιράν.

Σίγουρα, σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, «ήταν μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη και είναι μέσα στα πλαίσια των ενεργειών που κάνουμε ως Υπουργείο για προώθηση της οικονομίας μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επαφές που έγιναν στο Ιράν σε σχέση με την συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών, ο Υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της βελτίωσης της υφιστάμενης αεροπορικής συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Από δικής μας πλευράς έχουμε δώσει δικαιώματα σε μια αερογραμμή που η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και το θέμα είναι να την αποδεχθεί και η αντίστοιχη αρχή του Ιράν, ανέφερε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο