Ελεύθεροι, ωραίοι και… πλούσιοι

Πέντε άντρες από τις ΗΠΑ και επιχειρήσεις τεχνολογίας μέχρι τη Σαουδική Αραβία και επενδύσεις σε ακίνητα και τεχνολογία, κυκλοφορούν χωρίς έτερο ήμισυ και με μερικά δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Η λίστα με τους πέντε πλουσιότερους εργένηδες στον κόσμο ετοιμάστηκε από τη Wealth-X, μια εταιρεία η οποία διεξάγει έρευνες για τους μεγιστάνες έχοντας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο μυαλό.

Μοιράζει τους εργένηδες σε πέντε ηλικιακές ομάδες: εικοσάρηδες, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες, πενηντάρηδες και εξηντάρηδες. Η συνολική αξία των εταιρειών τους αγγίζει τα $90 δισ.

Στην κατηγορία «εικοσάρηδες», φιγουράρει ο Evan Spiegel ετών 25 από τις ΗΠΑ και αξίας $2.1 δισ., ιδρυτής της εφαρμογής μηνυμάτων «Snapchat». Στο παρών στάδιο διατηρεί σχέση με τη σουπερμόντελ Miranda Kerr χωρίς να υπάρχει όμως ακόμη «επίσημη» δέσμευση.

Στην κατηγορία «τριαντάρηδες», ο Lukas T. Walton, ετών 30 επίσης από τις ΗΠΑ και με αξία $10.6 δισ. κλέβει τις εντυπώσεις. Είναι ένας από τους τέσσερις κληρονόμους της περιουσίας των πολυκαταστημάτων Walmart. Κρατά χαμηλό προφίλ, ενώ είχε διαγνωστεί για καρκίνο τον οποίο κατάφερε να νικήσει. Σήμερα, είναι συνέταιρος στην Cuna del Mar, μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα της γεωργίας.

Ο σαραντάρης Sergey Brin από τις ΗΠΑ με αξία $35.8 δισ. είναι ο συνδημιουργός της μηχανής αναζήτησης BackRub, που διαμορφώθηκε αργότερα ως τον κολοσσό της Google, σήμερα Alphabet. Ο Sergey Brin εξερευνά τα επόμενα βήματα καινοτομίας της εταιρείας. Χωρισμένος το 2015 μετά από οκτώ χρόνια γάμου είναι πλέον διαθέσιμος και έτοιμος για το επόμενο βήμα και στην προσωπική του ζωή.

Στην κατηγορία «πενηντάρηδες» πρωταγωνιστεί ο Georg Schaeffler ετών 51 από την Γερμανία αξίας $21.4 δισ. Υπηρέτησε στον γερμανικό στρατό και ακολούθησε το επάγγελμα του δικηγόρου πριν αρχίσει να δουλεύει στην εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων του πατέρα του, Schaeffler Group. Είναι χωρισμένος, πατέρας τεσσάρων αγοριών.

Τέλος, στην κατηγορία των εξηντάρηδων, ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal bin Abdul Aziz al Saud από τη Σαουδική Αραβία, σε ηλικία 60 ετών έχει περιουσία που φθάνει τα $19.9 δισ. Διαθέτει σημαντικό μερίδιο μετοχών σε Twitter, The Four Seasons, Time Warner, και Motorola. Ο πρίγκιπας Alwaleed πήρε διαζύγιο τέσσερις φορές.

ΠΗΓΗ: businessinsider.com

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025