Powered by

Στις θεματικές εκδρομές οι προοπτικές συνεργασίας Κύπρου- Ισραήλ

Για τις προοπτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Yariv Levin. Κατά τη διάρκεια τουριστικής έκθεσης στο Τελ Αβίβ, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο,  ο κ. Levin υπογράμμισε ότι λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας των δύο χωρών, δημιουργούνται πιθανότητες περαιτέρω συνεργασίας πέρα από την ενέργεια και θα πρέπει να υπάρξει άξονας συνεργασίας στον τουριστικό κλάδο καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν, φέρνοντας ως παράδειγμα τις θεματικές εκδρομές από την Κίνα. 

«Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικά καλές. Πιστεύω ότι είναι μεγάλες οι προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο επειδή πολλοί Ισραηλίτες επισκέπτονται την Κύπρο, αλλά επειδή και το Ισραήλ είναι ωραίος προορισμός και οι Ισραηλίτες φιλόξενος λαός. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε οι δύο χώρες (Ισραήλ, Κύπρος- ακόμα και η Ελλάδα), σε θεματικές εκδρομές (π.χ. σαφάρι). Δηλαδή να διοργανώνουμε από κοινού εκδρομές σε τουρίστες που έρχονται από μακρινές χώρες».

Ερωτηθείς ποιες κινήσεις έχουν γίνει για να ενισχυθεί η συνεργασία, ανέφερε ότι με την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών. «Θέλουμε να γνωρίσουμε την Κύπρο μέσω του τουρισμού. Θέλουμε να προωθήσουμε το Ισραήλ ως κοντινό φίλο και γείτονα». 

Τι είδους τουρισμό;
Παράλληλα, ο κ. Levin σημείωσε ότι ο τουρισμός δεν πρέπει να είναι μονοθεματικός. «Θέλουμε να προβάλλουμε το Ισραήλ ως προορισμό για ιστορικό, θρησκευτικό, επιχειρηματικό, entertainment, leisure και ιατρικό τουρισμό. Και αντίθετα οι Ισραηλίτες θέλουν να δουν πολλά στην Κύπρο όπως τις θάλασσες και τις ιστορικές εκκλησίες». 

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου