Η Βιομηχανική Επανάσταση στην Κύπρο ξεκίνησε από τη Λεμεσό

Η Λεμεσός αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο, ωθώντας παράλληλα, τις βιομηχανίες της πόλης σε μια νέα, πιο αποτελεσματική και ταχεία φάση παραγωγής.

Στο μηνιαίο, ενημερωτικό δελτίο του ΕΒΕ Λεμεσού (newsletter) φιλοξενεί ένα εξόχως ενδιαφέρον ρεπορτάζ αναφορικά με την πρώτη παροχή ηλεκτρισμού στη χώρα, με υποδομές που υλοποιήθηκαν στη συμπρωτεύουσα.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αποτελεί κομμάτι σειράς αφιερωμάτων του ΕΒΕ Λεμεσού. Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται: «Η Λεμεσός υπήρξε η πρώτη πόλη στην Κύπρο που πέρασε στον ηλεκτρισμό, το 1911, επί δημαρχίας του μεγάλου τέκνου της πόλης Χριστοδούου Σώζου επί της εποχής του οποίου (1908-1912), ο Δήμος Λεμεσού συνομολόγησε ειδική συμφωνία με μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε στην πόλη από τον εξ Αιγύπτου επιχειρηματία Γεώργιο Γιαγκόπουλο και στη συνέχεια από τους Αδελφούς Σταματίου (με καταγωγή από τη Λέρο)».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα ΕΔΩ.

 

Δειτε Επισης

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων τον Μάιο…(video)
ΑΛΜΑ στο… κενό-Πριν αλέκτορα φωνήσαι επιβεβαίωσε εαυτόν ο Οδυσσέας
Τα βαρυσήμαντα μηνύματα στην τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Η έξυπνη και γεμάτη νόημα ανάρτηση της Ελληνικής για την Γιορτή της Μητέρας-«Αν η μαμά ήταν κάρτα…»
Μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις από συντεχνίες και προς θερμό καλοκαίρι στα εργασιακά με καυτή πατάτα την ΑΤΑ
Τρικούβερτος καβγάς Κουμή-Καρούσου στα social media…Η κόντρα και η αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους
Παζαράκι PwC Foundation με πολλαπλασιαστικό όφελος
Η καθηλωτική εμπειρία του Μιχάλη Αντωνίου που δεν περιγράφεται με λόγια (pics)
«Ο επαγγελματικός καθαρισμός στα καλύτερά του» και τα εύσημα από Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη
Σε δείπνο με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της διοίκησης της Eurobank ο Νίκος Χριστοδουλίδης