Powered by

Υπέρ ανάπτυξης της Αμμοχώστου το ΕΒΕ

Το ΕΒΕ Αμμοχώστου καλωσορίζει κάθε νέα πρόταση για ανάπτυξη της Αμμοχώστου, και διευκρινίζει ότι η εμπλοκή και η συμμετοχή του ίδιου και των μελών του θεωρείται αυτονόητη και δεδομένη.

“Είναι αυτονόητο ότι οι πρώτοι που νομιμοποιούνται να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να ενημερώνονται είναι οι πολίτες της Αμμοχώστου και οι εμπλεκόμενοι θεσμοί της πόλης”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση.

Το ΕΒΕ Αμμοχώστου αναφέρει ότι συμμετέχει στη δημιουργία ενός πολεοδομικού σχεδιασμού για την πόλη της Αμμοχώστου, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης και προσθέτει ότι “πρόσφατα έγινε παρουσίαση στην πολεοδομία της πρότασης του ΕΒΕΑ για τη μελλοντική ανάπτυξη και το όραμα του για την ανοικοδόμηση της πόλης”.

Αναφέρει επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η δικοινοτική μελέτη «Hands on Famagusta», η οποία περιλαμβάνει τη μακέτα από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Δερύνεια, μια διαδραστική ιστοσελίδα με τον τρισδιάστατο χάρτη της πόλης, στο οποίο άτομα και φορείς μπορούν να κάνουν εισηγήσεις και να διαμορφώσουν το δικό τους όραμα για μια νέα πόλη της Αμμοχώστου.
 
“Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες από διάφορους τομείς, αλλά και το ευρύτερο κοινό”, προσθέτει.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου αναφέρει ότι “υπάρχουν αρκετές ιδέες για την ανάπτυξη της κατεχόμενης Αμμοχώστου, γι’ αυτό απαιτείται μια ευρεία διαβούλευση μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους και των αναπτυξιακών φορέων της Αμμοχώστου για να κωδικοποιηθούν οι διάφορες προτάσεις για να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει όλη την ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου”.
 
Τέλος το ΕΒΕΑ αναφέρει ότι θα εξεταστεί και η πρόταση για δημιουργία της Αμμοχώστου ως «έξυπνη πόλη» (smart city) με τεχνολογικές υποδομές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ