Powered by

H Samsung έφερε την επανάσταση στους δρόμους με το Safety Truck

Η Samsung Electronics Αργεντινής παρουσίασε στο κοινό το πρώτο Samsung Safety Truck, μια τεχνολογία για φορτηγά που επιδιώκει να αποτρέπει οδικά ατυχήματα κατά την προσπέραση οχημάτων.

Χάρη στη συνεργασία ανάμεσα στη Samsung Electronics Αργεντινής και τους συνεργάτες της, την Leo Burnett Αργεντινής, διαφημιστική εταιρεία διεθνούς εμβέλειας, την Ingemática, επιχείρηση στην Αργεντινή που ασχολείται με τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων, την Helvética SA, εταιρεία στην Αργεντινή που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ρυμουλκούμενων οχημάτων και την Volvo Trucks Αργεντινής, μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής φορτηγών παγκοσμίως, κατέστη δυνατό να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το πρώτο Samsung Safety Truck.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Η Samsung επιδιώκει να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, αναπτύσσοντας τεχνολογίες που τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Το Samsung Safety Truck, είναι ένα σαφές παράδειγμα αυτής της συνεχούς καινοτομίας. Η ανάπτυξη του έργου από την αρχική του σύλληψη, πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στην Αργεντινή και προσέλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στο πιο φημισμένο παγκοσμίως διαφημιστικό φεστιβάλ, το Cannes Lions 2015, το Samsung Safety Truck τιμήθηκε με Λέοντα Τιτανίου, καθώς και με τρία χρυσά αλλά και τρία αργυρά βραβεία. Η Samsung επιλέχθηκε από το περιοδικό Time ως μία από τις «25 καλύτερες εφευρέσεις του 2015». Διακρίθηκε, επίσης, με το βραβείο Clio, με δύο χρυσά Clio στις κατηγορίες ψηφιακών και εκτός οικίας προϊόντων, καθώς και τρία αργυρά Clio στις κατηγορίες Direct, Engagement / Experience και Innovation".

Το Samsung Safety Truck αξιοποιεί δύο ενσωματωμένες εμπρόσθιες κάμερες και μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα λογισμικού μεταφορών της Ingemática, για την καταγραφή και τη μετάδοση της εικόνας του δρόμου μπροστά από το όχημα, επιτρέποντας στα οχήματα που το ακολουθούν να εκτιμήσουν τις δυνατότητες προσπέρασης με έγκυρο τρόπο και να πάρουν πιο εμπεριστατωμένες οδηγικές αποφάσεις. Κάθε εικόνα μεταδίδεται στους οδηγούς μέσω μιας οθόνης υψηλής ποιότητας που αποτελείται από τέσσερις γιγαντοοθόνες Samsung OH46D. Οι γιγαντοοθόνες της σειράς OHD, που έχουν σχεδιαστεί για αντοχή στη σκόνη και στο νερό, διαθέτουν πιστοποίηση IP56, για κορυφαίες επιδόσεις ακόμα και στις πιο αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και έτσι διασφαλίζουν ευκρινή εικόνα ανεξαρτήτως δρόμου ή καιρού.

«Η Samsung πάντα αναζητά ευκαιρίες να εφαρμόσει την τεχνολογία με καινοτόμους τρόπους ώστε να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε ως κορυφαίοι στην τεχνολογία οθονών, και από κοινού με την Leo Burnett, σκεφτήκαμε την ιδέα του Samsung Safety Truck, μιας εφεύρεσης που πιστεύουμε ότι θα αλλάξει την ιστορία της οδικής ασφάλειας» δήλωσε ο Sang Jik Lee, Πρόεδρος της Samsung Electronics Αργεντινής.

Η επίσημη παρουσίαση έλαβε χώρα στη φημισμένη πίστα αγώνων Roberto José Mouras. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για το Samsung Safety Truck πιο κάτω:

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο