Στην αχανή αγορά του Ιράν εισέρχονται Aegean και Blue Air

Η Aegean ήδη συνδέει Κύπρο και Ιράν μέσω Αθήνας, ενώ και η ρουμανική Blue Air η οποία διαθέτει βάση στην Κύπρο διαθέτει αντίστοιχα πλάνα. Οι δύο εταιρείες, όπως και πολλές άλλες από την Ευρώπη ανεξαρτήτως κλάδου, στοχεύουν σε επενδύσεις στην αχανή αγορά των 72 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων του Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Aegean άρχισε, ήδη, πτήσεις προς την Τεχεράνη, προσφέροντας μάλιστα σύνδεση της Κύπρου με την ιρανική πρωτεύουσα, μέσω Αθήνας. Την ίδια ώρα η Blue Air προγραμματίζει πτήσεις στο δρομολόγιο Λάρνακα-Τεχεράνη, έχοντας εξασφαλίσει σχετική άδεια από τις κυπριακές αρχές αλλά όι από αυτές του Ιράν.

Όπως μάλιστα πληροφορείται το InBusinessNews το Υπουργείο Μεταφορών και δη ο Μάριος Δημητριάδης θα επιχειρήσουν να επιλύσουν, μέσω πολιτικών επαφών, το όποιο πρόβλημα προκύπτει αναφορικά με την αδειοδότηση της Blule Air από τις ιρανικές αρχές.

Όσον αφορά το Ιράν πρόκειται για μια χώρα της τάξης των 70 και πλέον κατοίκων, η οποία δέχεται πέραν των 5 εκατ. τουριστών ετησίως και έχει βάλει ως στόχο να αυξήσει τον εν λόγω αριθμό στα 25 εκατ. μέχρι το 2025. Παράλληλα, αποτελεί μία από τις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη, ενώ η απόσταση που χωρίζει την Τεχεράνη με την Κύπρο διαμορφώνεται στα 1.300 χλμ, σε σύγκριση με την απόσταση 900 χλμ της Κύπρου με την Αθήνα ή των 3.300 χλμ με το Λονδίνο. Η άρση των δυτικών κυρώσεων, η εγγύτητα της Κύπρου με το Ιράν και οι προοπτικές που διανοίγονται σε επιχειρηματικό επίπεδο δημιουργούν θετικούς οιωνούς για συνεργασία των δύο χωρών, σε οικονομικό, επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Εντός του 2016 θα πραγματοποιηθούν νέες επαφές μεταξύ Κύπρου-Ιράν, ενώ περί τα τέλη του περασμένου έτους ο υπουργός Ενέργειας και ο πρόεδρος του ΚΟΤ είχαν συζητήσεις με τουριστικούς και οικονομικούς παράγοντες του Ιράν στην Τεχεράνη.

 

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο