Powered by

Αλλάζει ο νόμος για το Κρατικό Λαχείο

Δημόσια διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη αρχίζει η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων και οι σύμβουλοι της για τον καταρτισμού νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία του Κρατικού Λαχείου, καθώς κρίνεται αναγκαία η αλλαγή της νομοθεσίας ενόψει και των σχεδιασμών της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, το Κράτος και οι Σύμβουλοι του προτίθενται να ενημερώσουν και να λάβουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις των ενδιαφερομένων μερών επί της προτιθέμενης νέας νομοθεσίας. Οι εν λόγω απόψεις και εισηγήσεις θα ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη του εν λόγω προσχεδίου νομοθεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα αποκρατικοποίησης του Κρατικού Λαχείου, η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων διόρισε ομάδα συμβούλων, της οποίας ηγείται η KPMG Ltd, και συμμετέχουν η QLot Consulting AB, η J&E Davy Holdings Limited, η Vlaemminck & Partners BV BVBA - PharumLegal και οι Αγγελίδης Ιωαννίδης, Λεωνίδου ΔΕΠΕ - LLPO Law Firm (συλλογικά οι «Σύμβουλοι») για να αναλύσουν την αγορά λοταριών και να προσδιορίσουν, να αναλύσουν και να παρουσιάσουν τις επιλογές (συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης της διεύθυνσης του Κρατικού Λαχείου από το Κράτος) και αντίστοιχες δομές συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα αναφορικά με το Κρατικό Λαχείο και να αξιολογήσουν και επαρκώς να αναπτύξουν το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο της Κύπρου που αφορά τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων λοταρίας.

Μέχρι στιγμή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΜΑ, οι Σύμβουλοι ανέλυσαν και αξιολόγησαν τις διαθέσιμες επιλογές συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και τις αντίστοιχες πιθανές δομές αναφορικά με τις μελλοντικές δραστηριότητες του Κρατικού Λαχείου. Μεταξύ των επιλογών των οποίων οι Σύμβουλοι κλήθηκαν ειδικά να λάβουν υπόψη τους και η οποία συμπεριλήφθηκε στην ανάλυση και αξιολόγηση τους, ήταν και η συνέχιση των εργασιών του Κρατικού Λαχείου από το Κράτος, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις που αυτές οι εργασίες διεκπεραιώνονται επί του παρόντος. 

Τα ευρήματα των Συμβούλων υποβλήθηκαν στην Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και στο Υπουργικό Συμβούλιο και στις 2 Νοεμβρίου 2016, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την προτεινόμενη από τους Συμβούλους επιλογή, ήτοι την παραχώρηση άδειας χρήσης των εργασιών του Κρατικού Λαχείου για 15 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή ή κοινοπραξία επενδυτών ως την μέθοδο αποκρατικοποίησης.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες