Powered by

Η Ford συγκεντρώνει $2,8 δις από έκδοση μακροπρόθεσμου χρέους

Η Ford Motor πρόκειται να συγκεντρώσει 2,8 δισ. δολάρια από νέα χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές της στο αυτοκίνητο, καθώς στρέφεται στις αγορές χρέους για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες.

Η Νο.2 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την έκδοση χρέους στο πλαίσιο υποχρεωτικής γνωστοποίησης τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως θα εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από αρκετά χρόνια μεγάλων κερδών από αυξανόμενες πωλήσεις φορτηγών και SUVs. Η εταιρία έχει τονίσει πως αναμένει αυξημένη πίεση καθώς αρχίζει να εξαντλείται η αμερικανική αγορά ελαφρών οχημάτων, αυξάνονται τα ρυθμιστικά κόστη και εντείνεται ο ανταγωνισμός στο να γίνονται τα αυτοκίνητα πιο αυτόνομα.

Μια αυτοκινητοβιομηχανία κάποτε φορτωμένη στα χρέη, η Ford αποπλήρωνε και μείωσε τις υποχρεώσεις της στη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν τη χρηματοπιστωτική κρίση, προκειμένου να αναζωογονήσει τον ισολογισμό της.

Αντίθετα, η General Motors και η Chrysler, πλέον τμήμα της Fiat Chrysler Automobiles, υπέβαλαν αίτηση για πτώχευση το 2009 για να σβήσουν χρέος δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχολιάζει η Wall Street Journal.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ