Για την καινοτομία της τιμάται η Mellona
09:55 - 05 Δεκεμβρίου 2016
Το Βραβείο Καινοτομίας θα απονεμηθεί στη Mellona στα Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2016.
Η εταιρεία βραβεύτηκε για τα αλείμματα από άθερμο μέλι και το βαλσάμικο ξύδι της από χαρούπι.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου.
Το άθερμο μέλι είναι η πιο αγνή μορφή μελιού, εξάγεται από την κηρύθρα χωρίς βράσιμο και παστερίωση και χωρίς καμία επεξεργασία. Είναι η πιο υγιεινή επιλογή ανάμεσα στις διάφορες μορφές του μελιού αφού έχει την μεγαλύτερη θρεπτική αξία και περιέχει αμυλάση, ένα ένζυμο που βρίσκεται στη γύρη των λουλουδιών και βοηθά στην πέψη αμυλούχων τροφών όπως, το ψωμί.