Powered by

Hermes Airports: 500 χιλιάδες περισσότερες θέσεις

Μέσα σε ενάμισι χρόνο από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, η Hermes Airports σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και ξένες αεροπορικές εταιρείες κατάφερε να αναπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το κενό σε ό,τι αφορά τις πτήσεις και τα δρομολόγια. Η CEO της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου παρευρέθηκε στο συνέδριο Global Airport Development που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβώνα, ενώ σε συνέντευξη της που δημοσιεύτηκε στο blog του συνεδρίου ανέφερε πως κατά την χειμερινή περίοδο 2016-2017 θα υπάρχει μια αύξηση των προσφερόμενων θέσεων προς τις αεροπορικές εταιρείες της τάξης τωων 500 χιλιάδων.

Αναφερόμενη στην κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από τις Κυπριακές Αερογραμμές, η κ. Καλογήρου επισήμανε πως η εταιρεία προχώρησε στην υλοποίηση σχεδίου αντικατάστασης των εισιτηρίων των Κυπριακών Αερογραμμών που αρκετοί πελάτες κατείχαν, ενώ Aegean και Βlue Air προχώρησαν άμεσα στη δημιουργία βάσης  λειτουργίας στην Κύπρο. Παράλληλα, επισήμανε, άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως British Airways, Transavia, Middle East, Lufthansa, Austrian, El-Al και Arkia αύξησαν τον αριθμό των πτήσεων τους προς την Κύπρο. Πρόσθεσε πως από αυτό το χειμώνα «για πρώτη φορά έχουμε την κάλυψη των διαδρομών, όπως το Άμστερνταμ, για την οποίαν υπήρχε ένα κενό μετά το κλείσιμο Κύπρος Airways».
 
Παράταση της σεζόν 
Στρατηγικός στόχος των εμπλεκόμενων φορέων, ανέφερε η κ. Καλογήρου, αποτελεί η παράταση της τουριστικής περιόδου. «Ως φορέας εκμετάλλευσης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, επιδιώκουμε την ανάπτυξη των αεροπορικών υπηρεσιών, με την παραχώρηση κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να υποστηριχθεί η περίοδος χαμηλής αιχμής. Ταυτόχρονα, έχουμε εμπλακεί σε πρωτοβουλίες για την προώθηση της Κύπρου ως προορισμός όλο το χρόνο, χρησιμοποιώντας κυρίως περιεχόμενο ψηφιακού μάρκετινγκ», σημείωσε η κ. Καλογήρου και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών υπάρχει αύξηση στη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των μηνών εκτός αιχμής, ενώ αυτό το χειμώνα θα υπάρχει της τάξης του 0,5 εκατ. θέσεων που προσφέρονται από το Νοέμβριο του 2016 - Μάρτιος 2017.

Κι άλλες αεροπορικές εταιρείες 
Σήμερα, σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, στην Κύπρο υπάρχουν πέντε αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν λειτουργικές βάσεις, ενώ μέσα στον 2017, σημείωσε, θα προστεθούν ακόμη δύο τοπικές αεροπορικές εταιρείες. Επιπλέον, ανέφερε, 70 αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις στο νησί μας, εξυπηρετώντας 40 διαφορετικές χώρες. 

Δειτε Επισης

Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο