Powered by

Όδος Brexit αδιέξοδος δρόμος στη Γαλλία

Γαλλική πόλη ονόμασε έναν δρόμο «οδό Brexit» για να τιμήσει την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Julien Sanchez αργά την Τετάρτη μέσα από το tweet του.

Σε επίσημη ανακοίνωση, ο δήμαρχος εξήγησε πως ο δημόσιος δρόμος που βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη Merarde και εξυπηρετεί 14 οικόπεδα, περιλαμβανομένων των κάποιων τεχνικών υπηρεσιών της πόλης, δεν έχει όνομα.

«Φαίνεται απαραίτητο αυτό να διορθωθεί, ώστε οι τοπικές υπηρεσίες να μπορούν να εντοπίζονται από ανθρώπους που κάνουν παραδόσεις και από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Sanchez σε ανακοίνωσή του.

Το δημοτικό συμβούλιο άκουσε την άποψη του δημάρχου, ο οποίος είναι μέλος του ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν, και αποφάσισε να ονομάσει το δρόμο «rue du Brexit», μεταδίδει το CNBC.

«Ευρώπη: το δημοτικό συμβούλιο του Beaucaire δημιουργεί την ‘’οδό Brexit’’ για να τιμήσει την επιλογή του βρετανικού, κυρίαρχου λαού», σχολίασε στο Twitter ο Sanchez, μετά την απόφαση του συμβουλίου.

Η κίνηση επικρίθηκε από αρκετούς που σχολίασαν το γεγονός ότι ο δρόμος είναι κυκλικός και οδηγεί σε αδιέξοδο –«ευστοχα, δεν οδηγεί πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος χρήστης του Twitter-, αλλά οι διαχειριστές του επίσημου λογαριασμού της καμπάνιας Leave στο κοινωνικό δίκτυο, δήλωσαν ότι ήταν «καλή επιλογή».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders