Powered by

Τα 12 game-changing «τεχνολογικά» deals του 2016

Μεταξύ Brexit και αμερικανικών προεδρικών εκλογών, το 2016 ήταν επίσης μια τεράστια χρονιά για τον κόσμο των τεχνολογικών επιχειρήσεων, με συγχωνεύσεις, δημόσιες εγγραφές, και παιχνίδια εξουσιών μεταξύ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών στον κόσμο.

Πιο κάτω παραθέτουμε τα 12 deals που ενδεχομένως ορισμένους να άφησαν άφωνους, αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν περιουσίες.

Η Microsoft κατέβαλε $26,2 δισ. για την απόκτηση του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου LinkedIn.

Η Salesforce, η cloud εταιρεία «ψώνισε» startups όπως Twin Prime, BeyondCore και Coolan για το χρηματικό ποσό των $5 δισ.

Μεταξύ των αγορών της Salesforce περιλαμβάνεται και η Quip, ένα startup που δημιούργησε ο πρώην ανώτερος τεχνολογικός διευθυντής του Facebook Bret Taylor. 

Η Benioff υπέβαλε επίσης προσφορά στην Salesforce για το Twitter, που εάν λάμβανε σάρκα και οστά θα προκαλούσε τριγμούς στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο Larry Ellison πρόσθεσε $3,5 δισ. στην προσωπική του περιουσία μετά την εξαγορά της Netsuite από την Oracle για το ποσό των $9,3 δισ.


Παρά το γεγονός ότι η συγχώνευση αξίας $67 δισ. Dell / EMC είχε ανακοινωθεί το 2015, η Dell έπρεπε να υπερπηδήσει μεγάλα εμπόδια για το επιτύχει. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και πρόκειται για το μεγαλύτερο επιχειρηματικό deal στον τομέα της τεχνολογίας ever.

H GE αγόρασε thn ServiceMax, εταιρεία λογισμικού cloud, για $915 εκατ.
 

H Cisco αγόρασε την Jasper για $1,4 δισ. σε μια προσπάθεια να ηγηθεί της αγοράς Internet-of-things, αγορά που η αξία της προβλέπεται να αγγίξει τα $19 τρισ.

Η Google αμφισβητώντας τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Amazon για το cloud computing, προχώρησε στην αγορά του Apigee για $625 εκατ. 

Το 2016 αποτέλεσε καρποφόρα χρονιά για αρκετές τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Marketo και Qlik. Η Rackspace Hosting πωλήθηκε στην Apollo Global για $4,3 δισ., εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από την Amazon Web Services.


Φυσικά υπήρξαν και αλλαγές που έγιναν χωρίς χρηματικό αντίτιμο, όπως η VMware που ενέδωσε στις πιέσεις των πελατών της και συμφώνησε να συνεργαστεί με την Amazon Web Services.

Η Amazon σημείωσε ακόμη μια τεράστια επιτυχία τον Μάιο, όταν η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα φέρει ορισμένα προϊόντα στο Amazon Web Services cloud. 

Απόλυτη επιτυχία κατέγραψε η δημόσια εγγραφή της Twilio η οποία τον Ιούνιο κατάφερε να συγκεντρώσει $150 εκατ. 

ΠΗΓΗ: businessinsider.com

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας