Powered by

Τεράστιες οι προοπτικές της βιομηχανίας των drones

Oι δυνατότητες είναι τεράστιες οι οποίες προσφέρουν τα επαγγελματικά πολιτικά drones σύμφωνα με τον Πίτερ Βαν Μπλιενμπούργκ, διευθύνοντα σύμβουλο της UVS International.

Όπως σημειώνει ο κ. Βαν Μπλιενμπούργκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει 150-200.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα 20 χρόνια στη βιομηχανία των drones.

Στην Τουλούζη, καρδιά της αεροναυπηγικής βιομηχανίας της Γαλλίας, βρίσκεται ο παγκόσμιος ηγέτης των επαγγελματικών drone. Η νεοφυής επιχείρηση κατασκευάζει μηχανές που συλλέγουν δεδομένα για ενεργειακές υποδομές, μεταφορικά δίκτυα και αγροτικές καλλιέργειες. Πετούν ακόμα και εκτός του πεδίου οράσεως των πιλότων.

Ο Μπέντζαμιν Μπενχάρος, ιδρυτής της delair- tech, αναφέρει: «Πρόκειται για ιδιαιτέρα ανθεκτικά drone. Πετούν 100-150 χιλιόμετρα με πλήρη αυτονομία, για περίπου δύο με τρεις ώρες». Η εταιρεία δεν κατασκευάζει απλά drone. Παρέχει επίσης υπηρεσίες, δηλαδή συλλογή και επεξεργασία δεδομένων. «Ας πάρουμε το παράδειγμα του δικτύου ηλεκτρισμού στη Γαλλία. Τα καλώδια εκτείνονται σε 400.000 χιλιόμετρα και πρέπει να επιθεωρούνται κάθε χρόνο. Με την χρήση drone αυτό μπορεί να γίνει με δύο ή τρεις φορές χαμηλότερο κόστος».

Η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τους εργαζομένους τις από 60 σε 90, μέχρι τα τέλη του έτους. Πρόσφατα, άντλησε κεφάλαια 13 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ανάπτυξή της κυρίως στο εξωτερικό. «Σήμερα τα drone μας πετάνε σε 30 χώρες. Επεκτεινόμαστε στο εξωτερικό με μία θυγατρική στην Καλιφόρνια, ένα γραφείο στην Αυστραλία και ένα γραφείο στην Κίνα μέχρι τα τέλη του έτους», αποκαλύπτει ο υπεύθυνος της εταιρείας.

Ο Πίτερ Βαν Μπλιενμπούργκ, διευθύνων σύμβουλος της UVS International, εργάζεται με τους κορυφαίους ειδικούς της Ευρώπης για το φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματιών http://www.drone-rules.eu, όπως ο Μπέντζαμιν.
«Στόχος μας είναι μεταδώσουμε σε όσους λειτουργούν drone τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους. Να τους εξηγήσουμε πώς πρέπει να χειρίζονται τα δεδομένα και την ιδιωτικότητα και τα νομοθετικά πλαίσια σε κάθε χώρα», εξηγεί ο Πίτερ Βαν Μπλιενμπούργκ.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θέλουν να «εξερευνήσουν» τον πολλά υποσχόμενο κόσμο των drone.

Όσο για τους πως μπορεί ένας επιχειρηματίας όπως ο Μπέντζαμιν να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες αυτής της αγοράς; Η συμβουλή του Πίτερ Βαν Μπλιενμπούργκ είναι απλή: «Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσεις ότι λειτουργείς στο χώρο των αερομεταφορών, που διέπεται από σειρά κανόνων, ρυθμίσεων και υποχρεώσεων».

ΠΗΓΗ: euronews.com

 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας