Powered by

Καμπανάκι ΠΕΟ για τη διπλή αύξηση στις τιμές καυσίμων

Οι καταναλωτές μέσα σε λίγες μέρες έχουν επιβαρυνθεί με διπλή αύξηση στις τιμές των καυσίμων, λέει σε ανακοίνωση της, η ΠΕΟ, καλώντας το Υπουργείο Εμπορίου να τοποθετηθεί και να ενημερώσει τους καταναλωτές κατά πόσο δικαιολογούνται αυτές οι αυξήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά, αναφέρει, που παρατηρείται το φαινόμενο η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς να προκαλεί αμέσως και αυτόματα αύξηση στις τιμές των καυσίμων, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει όταν η τιμή του αργού πετρελαίου μειώνεται, που δεν παρατηρείται ανάλογη μείωση στη τιμή και στο χρόνο που πρέπει.

Αυτή τη φορά, αναφέρει η ΠΕΟ, η τιμή μέσα σε λίγες μέρες αυξήθηκε δύο φορές. “Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών στα πετρελαιοειδή, η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων σήμερα έχει μέση λιανική τιμή πώλησης 1,21 ευρώ. Στις 12/12/16 ήταν 1,17 ευρώ και στις 19/12/2016 ήταν 1,19 ευρώ”, προσθέτει.

“Η διπλή και ταυτόχρονη αύξηση των τιμών, που έγινε μέσα σε λίγες μέρες δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στους καταναλωτές. Πως γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα καυσίμων μέσα σε λίγες μέρες και να εισαχθούν νέες ποσότητες με πιο ακριβά καύσιμα; Υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας και σωστής λειτουργίας του ανταγωνισμού, και ποιοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται;”, διερωτάται.

Δυστυχώς, σημειώνει, δεν είναι η πρώτη φορά που οι καταναλωτές νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι στο σύστημα καθορισμού των τιμών στα καύσιμα.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση, καταλήγει η ΠΕΟ, πρέπει να σηκώσει την ευθύνη που τη βαραίνει και να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του καταναλωτή από την ασυδοσία και αισχροκέρδεια.

ΠΗΓΗ: ΠΕΟ

Δειτε Επισης

Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ