Powered by

Ανοιχτό ενδεχόμενο εισφορών στην ΕΕ και μετά το Brexit

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει η χώρα να εισφέρει στον προϋπολογισμό της ΕΕ ακόμα και μετά το Brexit.

Ερωτηθείσα συναφώς στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας, η κα Μέι περιορίστηκε να απαντήσει ότι είναι σημαντικό οι Βρετανοί φορολογούμενοι να ξέρουν πως μετά την έξοδο από την ΕΕ, η απόφαση για το πώς θα ξοδεύονται τα χρήματά τους θα λαμβάνεται από την κυβέρνησή τους και μόνο.

Το ενδεχόμενο βρετανικών πληρωμών προς την ΕΕ και στο μέλλον είχε θίξει ο Υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ως πιθανό αντάλλαγμα για τη διατήρηση πρόσβασης στην ενιαία αγορά.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση ένα ποσό της τάξης των 50-60 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις υποχρεώσεις του Λονδίνου, όπως έχουν αναληφθεί έως το 2020.

Κατά τη δήλωσή της στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, η κα Μέι είπε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια δικαστική απόφαση για τη διαδικασία ενεργοποίησης του Άρθρου 50, δηλώνοντας ωστόσο αποφασισμένη να μην επιτρέψει αλλαγή του χρονοδιαγράμματος που η ίδια έχει θέσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός έχει πει πως η επίσημη διαδικασία για την έξοδο από την ΕΕ θα αρχίσει το αργότερο στα τέλη Μαρτίου.

Επανέλαβε εξάλλου την επιθυμία της για ένα «ομαλό και με τάξη» Brexit.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε την κα Μέι για «χαοτική» προσέγγιση της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ και για πρόκληση διεθνούς απομόνωσης της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας