Powered by

Έκλεισε η συγχώνευση Praxair και Linde

Οι κολοσσοί στα βιομηχανικά αέρια, η αμερικανική Praxair και η γερμανική Linde, ολοκλήρωσαν σήμερα ένα φλερτ που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, συμφωνώντας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο παίκτη στον τομέα παγκοσμίως, με συνολική χρηματιστηριακή αξία 66,6 δισ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν σήμερα πως και τα δύο διοικητικά συμβούλια ενέκριναν το συνδυασμό των εταιριών, έπειτα από πολλές ακυρώσεις και επανεκκινήσεις των διαπραγματεύσεων. Η Praxair που έχει την έδρα της στο Κονέκτικατ, δεσμεύτηκε σήμερα να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη των διευθυντών της Linde, εξηγεί το MarketWatch.

Εξακολουθούν, βέβαια, να εκκρεμούν οι εγκρίσεις από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, καθώς η Linde είναι αυτή τη στιγμή το Νο.2 της βιομηχανίας και η Praxair έρχεται τρίτος παγκόσμιος παίκτης, ακολουθώντας την κορυφαία στη βιομηχανία, τη γαλλική Air Liquide. Μια συγχώνευση των δύο εταιριών θα φέρει περίπου 30 δισ. δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις προ εκποιήσεων.

Αναλυτές της Bernstein Research προβλέπουν πως οι εταιρίες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν δραστηριότητες που παράγουν ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου πέντε δισ. δολαρίων, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, οι εταιρίες ανέφεραν πως δεν υπάρχει εγγύηση ότι η συμφωνία θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Η συμφωνία απαιτεί επίσης και τη συνηθισμένη έγκριση των μετόχων. Τα δύο μέρη υποστήριξαν πως εργάζονται για να παγιώσουν άμεσα τη συναλλαγή.

Η Linde και η Praxair συζήτησαν για πρώτη φορά την πιθανότητα συγχώνευσης πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις μπήκαν στον πάγο αφότου η γερμανική εταιρία εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη. Οι συζητήσεις αναζωπυρώθηκαν αυτό το καλοκαίρι, αλλά το συμβούλιο της Linde ακύρωσε το Σεπτέμβριο και πάλι τις συζητήσεις, αυτή τη φορά λόγω ανησυχιών για τη δομή της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας