Powered by

Έκλεισε η συγχώνευση Praxair και Linde

Οι κολοσσοί στα βιομηχανικά αέρια, η αμερικανική Praxair και η γερμανική Linde, ολοκλήρωσαν σήμερα ένα φλερτ που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, συμφωνώντας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο παίκτη στον τομέα παγκοσμίως, με συνολική χρηματιστηριακή αξία 66,6 δισ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν σήμερα πως και τα δύο διοικητικά συμβούλια ενέκριναν το συνδυασμό των εταιριών, έπειτα από πολλές ακυρώσεις και επανεκκινήσεις των διαπραγματεύσεων. Η Praxair που έχει την έδρα της στο Κονέκτικατ, δεσμεύτηκε σήμερα να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη των διευθυντών της Linde, εξηγεί το MarketWatch.

Εξακολουθούν, βέβαια, να εκκρεμούν οι εγκρίσεις από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, καθώς η Linde είναι αυτή τη στιγμή το Νο.2 της βιομηχανίας και η Praxair έρχεται τρίτος παγκόσμιος παίκτης, ακολουθώντας την κορυφαία στη βιομηχανία, τη γαλλική Air Liquide. Μια συγχώνευση των δύο εταιριών θα φέρει περίπου 30 δισ. δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις προ εκποιήσεων.

Αναλυτές της Bernstein Research προβλέπουν πως οι εταιρίες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν δραστηριότητες που παράγουν ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου πέντε δισ. δολαρίων, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, οι εταιρίες ανέφεραν πως δεν υπάρχει εγγύηση ότι η συμφωνία θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Η συμφωνία απαιτεί επίσης και τη συνηθισμένη έγκριση των μετόχων. Τα δύο μέρη υποστήριξαν πως εργάζονται για να παγιώσουν άμεσα τη συναλλαγή.

Η Linde και η Praxair συζήτησαν για πρώτη φορά την πιθανότητα συγχώνευσης πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις μπήκαν στον πάγο αφότου η γερμανική εταιρία εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη. Οι συζητήσεις αναζωπυρώθηκαν αυτό το καλοκαίρι, αλλά το συμβούλιο της Linde ακύρωσε το Σεπτέμβριο και πάλι τις συζητήσεις, αυτή τη φορά λόγω ανησυχιών για τη δομή της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders