Σοκολάτα με λιγότερη ζάχαρη από τη Nestle

Ερευνητές της Nestle δήλωσαν ότι κατάφεραν να βρουν έναν νέο τρόπο για να μειώσουν δραστικά την ποσότητα ζάχαρης στη σοκολάτα ακόμη και κατά 40%.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Bloomberg, οι ερευνητές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μια εναλλακτική μέθοδο επεξεργασίας της δομής της ζάχαρης.

Το πώς ακριβώς πέτυχαν κάτι τέτοιο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η εταιρεία αναμένει ακόμη την επικύρωση της συγκεκριμένης πατέντας. Πάντως, αυτό το οποίο είπε ο Επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Nestle, είναι ότι αυτή η μέθοδος δημιουργεί «ρηχούς» κρυστάλλους ζάχαρης οι οποίοι διασπώνται γρηγορότερα στο στόμα.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται σε μια περίοδο που οι καταναλωτές σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη αναζητούν πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής, μειώνοντας τα πρόχειρα φαγητά, τα λίπη και τη ζάχαρη.

Αυτό το κάλεσμα άκουσαν πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η Pepsi, η οποία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι ως το 2025 τα δύο τρίτα των αναψυκτικών της θα έχουν το πολύ 100 θερμίδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Nestle σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά τα προϊόντα με τη λιγότερη ζάχαρη από το 2018.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Η ΕΚΟ στήριξε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ως μέγας χορηγός για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (pics)
Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών
Toyota Gazoo Racing: Οδηγεί την κούρσα του WRC μετά το Ράλι Ακρόπολις
Σημαντική διάκριση για το Hyundai IONIQ 5 N… Βραβεύτηκε ως Five-Star Car
Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025
Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων
Defender Experience: Η πολυτελής περιπέτεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Το νέο Lexus ES επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα
Κάθοδος Xpeng στην Κύπρο με επίσημο αντιπρόσωπο την Andys Agathocleous Motors-Στην χώρα μας τα πρώτα οχήματα