Σοκολάτα με λιγότερη ζάχαρη από τη Nestle

Ερευνητές της Nestle δήλωσαν ότι κατάφεραν να βρουν έναν νέο τρόπο για να μειώσουν δραστικά την ποσότητα ζάχαρης στη σοκολάτα ακόμη και κατά 40%.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Bloomberg, οι ερευνητές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μια εναλλακτική μέθοδο επεξεργασίας της δομής της ζάχαρης.

Το πώς ακριβώς πέτυχαν κάτι τέτοιο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η εταιρεία αναμένει ακόμη την επικύρωση της συγκεκριμένης πατέντας. Πάντως, αυτό το οποίο είπε ο Επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Nestle, είναι ότι αυτή η μέθοδος δημιουργεί «ρηχούς» κρυστάλλους ζάχαρης οι οποίοι διασπώνται γρηγορότερα στο στόμα.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται σε μια περίοδο που οι καταναλωτές σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη αναζητούν πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής, μειώνοντας τα πρόχειρα φαγητά, τα λίπη και τη ζάχαρη.

Αυτό το κάλεσμα άκουσαν πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η Pepsi, η οποία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι ως το 2025 τα δύο τρίτα των αναψυκτικών της θα έχουν το πολύ 100 θερμίδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Nestle σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά τα προϊόντα με τη λιγότερη ζάχαρη από το 2018.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Κάθοδος Xpeng στην Κύπρο με επίσημο αντιπρόσωπο την Andys Agathocleous Motors-Στην χώρα μας τα πρώτα οχήματα
Toyota Aygo X Hybrid: Ανανεωμένο και πλήρως υβριδικό
Η MotoTrend παρουσίασε τη Ferrari 12Cilindri στο ξενοδοχείο Anassa
Παγκόσμιο ντεμπούτο για το ολοκαίνουργιο Toyota RAV4
Νέο φυσικό σύμμαχο κατά της καούρας και της γαστρικής ενόχλησης παρουσιάζει η Aboca-Το Neobianacid είναι εδώ
Samsung Vision AI: Η νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2025 της Samsung
Ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού pickup D-MAX EV η Isuzu
Η Samsung παρουσιάζει την gaming οθόνη OLED 500Hz: Odyssey OLED G6
Kia EV3: «Best of the Best» στα Red Dot Awards 2025
Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του