Powered by

H Vivendi απέκτησε 20% της Mediaset του Μπερλουσκόνι

Η Vivendi, της οποίας προεδρεύει ο Vincent Bollore, γνωστοποίησε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πως έχει πλέον στην κατοχή της το 20% της Mediaset, του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου που ίδρυσε και έχει υπό τον έλεγχό του ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αυτή η πιο πρόσφατη αγορά μεριδίου εντείνει τη διαμάχη μεταξύ δύο από τους μεγαλύτερους μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα, ο γαλλικός κολοσσός κινηματογράφου/ τηλεόρασης/ τηλεπικοινωνιών/ videogames, ανέφερε ότι είχε ήδη ένα 3% της Mediaset στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επεκταθεί στην νότια Ευρώπη. Την Τρίτη, η Vivendi αύξησε αυτό το ποσοστό στο 12,3%.

Η Fininvest, μια εταιρία συμμετοχών που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Mediaset και ελέγχεται από την οικογένεια Μπερλουσκόνι, χαρακτήρισε όλες αυτές τις αγορές μεριδίων της Vivendi «προσπάθεια εχθρικής εξαγοράς». Τόνισε, επίσης, αργά την Τρίτη, ότι απέκτησε περισσότερες μετοχές και options της Mediaset και ότι σχεδιάζει σύντομα να έχει στην κατοχή της μερίδιο 38,3%, από λίγο λιγότερο από 35% που είχε προηγούμενα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι κινήσεις του Bollore έρχονται καθώς η Vivendi και η Mediaset πρόκειται να αναμετρηθούν στο δικαστήριο σχετικά με την εγκυρότητα μιας συμφωνίας που υπογράφηκε νωρίτερα φέτος: τον Απρίλιο, τα δύο μέρη έκλεισαν συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο της οποίας θα αντάλλασσαν αμοιβαία ένα μερίδιο 3,5% και η Vivendi θα αγόραζε τη μονάδα συνδρομητικής τηλεόρασης της Mediaset.

Η Vivendi, έπειτα, ζήτησε να αλλάξουν κάποιοι από τους όρους της συναλλαγής, πράγμα που οδήγησε στην κατάρρευση της συμφωνίας και σε μια μήνυση που κατέθεσε η Mediaset κατά της γαλλικής εταιρίας μέσων ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας