Powered by

«Κόκκινα» δάνεια €17,7 δισ. πουλά η UniCredit

Σε συμφωνία με τις Fortress και Pimco για την πώληση κόκκινων δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ ήλθε η ιταλική UniCredit. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στο πλαίσιο των προσπαθειών επιτάχυνσης της "απομόχλευσης" του χαρτοφυλακίου των μη βασικών δραστηριοτήτων, έχει εισέλθει σε δυο διαφορετικές συμφωνίες, μια με την Fortress Investment Group και μια με την PIMCO, για τη μεταφορά δυο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε νεοσυσταθείσες και ανεξάρτητες οντότητες στις οποίες η UniCredit θα τηρεί μειοψηφική θέση. Η κάθε μια από τις δυο οντότητες θα τελεί υπό την διαχείριση του αντίστοιχου επενδυτικού εταίρου, που θα έχει πλειοψηφική θέση. 

Οι συναλλαγές αφορούν τη μεταφορά συνδυαστικά μικτής λογιστικής αξίας ύψους 17,7 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου του 2016. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών υπόκειται στους συνήθης όρους και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα. 

Ως σύμβουλοι ενήργησαν οι Morgan Stanley και UniCredit CIB

Προχωρά σε ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ
Η UniCredit ανακοίνωσε πως προχωρά σε έκδοση μετοχών ύψους 13 δισ. ευρώ, με στόχο τον εξορθολογισμό του ισολογισμού της και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για την μεγαλύτερη έκδοση μετοχών που έχει γίνει στη χώρα.

Η κίνηση της UniCredit έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις ιταλικές τράπεζες και την οικονομία της χώρας, με την Monte dei Paschi di Siena να κινδυνεύει με κατάρρευση και τη χώρα να ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές.

Η UniCredit σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση μέχρι τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την απομάκρυνση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό της, κάτι που θα της επιτρέψει να ενισχύσει τα κέρδη της και να την διανομή μερίσματος μέχρι το 2019.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026