Γιώργος Γεωργίου: Πρέπει να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις

Επιτυχή χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαίωση των τραπεζών στην Κύπρο ο CEO της Alpha Bank, Γιώργος Γεωργίου. Μιλώντας ενώπιον του 4ου Cyprus Banking Forum o κ. Γεωργίου επισήμανε πως οι τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικές για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στο αυστηρό εποπτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι τράπεζες, καθώς και στο ασταθές πολιτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα μετά και το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Υπογράμμισε πως λόγω της πολιτικής αστάθειας θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επανέλθει η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη και για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε πως θα πρέπει να υιοθετηθούν οι τεχνολογικές αλλαγές και επιβάλλεται η ανάγκη τα τραπεζικά ιδρύματα να είναι μπροστά από τις αλλαγές και στις ανάγκες του πελάτη, ενώ το επιχειρηματικό μοντέλο θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. 

Δειτε Επισης

Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς