Powered by

Διαφωνίες για το καθεστώς της Λέσχης Ιπποδρομιών

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το αίτημα της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας (ΛΙΛ) για εξαίρεσή της από την εφαρμογή του νομοσχεδίου, το οποίο προνοεί την κατάργηση των νόμων περί σωματείων, ιδρυμάτων και εγγραφής λεσχών, δημιουργώντας νέο θεσμικό πλαίσιο.

Η Λέσχη Ιπποδρομιών, ζητά μέσω του δικηγόρου της, Αλέκου Μαρκίδη, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στη Βουλή, τη μη κατάργηση του νόμου περί εγγραφής λεσχών, όπως επίσης και την καθολική εξαίρεση της Λέσχης από το πεδίο εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου, διατηρώντας τις πρόνοιες του νόμου περί εγγραφής λεσχών.

Η επιστολή εστάλη στην επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, η οποία σε συνεδρία της, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου συνέχισε τη συζήτηση του νομοσχεδίου, χωρίς, ωστόσο, να εξετάσει την επιστολή Αλέκου Μαρκίδη. 

Η κατά άρθρο συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό και απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη σύσταση και λειτουργία σωματείων και ιδρυμάτων αναμένεται να συνεχιστεί σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews το αίτημα της Λέσχης Ιπποδρομιών προκάλεσε δριμείες αντιδράσεις σε παράγοντες του χώρου των ιπποδρομιών, οι οποίοι μάλιστα προτίθενται να κινηθούν ενδεχομένως νομικά κατά της συγκεκριμένης ενέργειας, αξιώνοντας απελευθέρωση της ιπποδρομιακής βιομηχανίας και κατάργηση του μονοπωλίου.

Τα επιχειρήματα, στα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να στηριχθεί η αντίδραση των εν λόγω παραγόντων είναι «ο μικρός αριθμός μελών, που εκλέγουν την Επιτροπεία της Λέσχης Ιπποδρομιών κάθε τριετία και η μονοπωλιακή διενέργεια στοιχήματος τόσο στον κυπριακό ιππόδρομο όσο και στους ξένους ιπποδρόμους».  

Παράλληλα, καταγγέλλουν «ανεπάρκεια των αντιπροσώπων της Λέσχης ανά το παγκύπριο, λήψη σημαντικών αποφάσεων από τα λίγα μόνο μέλη της Λέσχης, όπως επίσης μηδαμινό ενδιαφέρον για βελτίωση και προώθηση του αθλήματος, συντήρηση των εγκαταστάσεων, στήριξη ιδιοκτητών και εργαζομένων στον ιππόδρομο».

Σύμφωνα με την επιστολή του Αλέκου Μαρκίδη, νομικού εκπροσώπου της Λέσχης Ιπποδρομιών, η οποία αξιώνει εξαίρεση από το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι, μεταξύ άλλων, η απουσία οποιασδήποτε αιτιολογίας από την εισηγητική έκθεση, η οποία δικαιολογεί κατάργηση ολόκληρου του νόμου, η μη ύπαρξη αιτιολογικού για υπαγωγή των λεσχών σε καθεστώς ελέγχου, καθώς επίσης και η παραχώρηση εξουσίας στον γενικό έφορο για διάλυση σωματείων.

Δειτε Επισης

Από παρΑΤΑση σε… παράτηση-Νέος κύκλος επαφών με ορίζοντα 10 ημερών για κατάληξη ή αδιέξοδο
Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ
Βασίλης Δημητριάδης: Διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση για την ναυτιλία-Ετοιμάζει προτάσεις και δράσεις ο ΔΗΣΥ
Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών