Powered by

Ποσοστό Κυπρίων αδυνατούσε να βγει για ποτό το 2014

Το 7,4% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω στην Κύπρο ανέφερε ότι το 2014 ότι δεν ήταν σε θέση να βγει με τους φίλους ή συγγενείς για ένα ποτό ή γεύμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα, λόγω έλλειψης πόρων, ενώ το 21,2% δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά να συμμετέχει τακτικά σε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα. Τα ίδια στοιχεία για την ΕΕ ήταν 13,0% και 17,8%. Σύμφωνα με τη Eurostat, που πραγματοποίησε την έρευνα, οι εργαζόμενοι (ηλικίας 25-64) επηρεάζονταν ελαφρώς περισσότερο.

Παρομοίως, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού στην Ουγγαρία (36,5%), τη Ρουμανία (35,7%) και τη Βουλγαρία (30,0%) δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να βγει μαζί με τους φίλους / οικογένεια για ποτό / γεύμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Υψηλά μερίδια παρατηρήθηκαν επίσης στην Ελλάδα (20,7%), τη Μάλτα (19,2%), την Ιρλανδία (18,4%) και τη Λιθουανία (17,4%). Οι ηλικιωμένοι στη Ρουμανία έχουν πληγεί ιδιαίτερα: στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, το ποσοστό φτάνει εκεί 43,0%. Στην Ουγγαρία, το ποσοστό είναι υψηλότερο στους νέους (40,0%). Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το ποσοστό ήταν κάτω από 1% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στη Σουηδία. Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού αισθάνεται ότι δεν μπορείτε να βγει μαζί με τους φίλους / οικογένεια για ποτό / γεύμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα και στη Φινλανδία (1,5%), τη Δανία (3,2%), την Ολλανδία (3,3%), την Τσεχική Δημοκρατία (3,4%) και το Λουξεμβούργο (4,1%).

Όλα τα κράτη μέλη το 2014, περισσότερο από το ήμισυ (56,1%) του πληθυσμού στη Ρουμανία δεν θα μπορούσαν να αντέξει οικονομικά να συμμετέχουν τακτικά σε μια δραστηριότητα αναψυχής, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (37,5%), τη Λιθουανία (35,2%) και την Ουγγαρία (32,4%). Αντίθετα, η ίδια κατηγορία είναι λιγότερο από το 5% του πληθυσμού στη Φινλανδία (3,2%), το Λουξεμβούργο (4,0%) και την Σουηδία (4,2%). Στα περισσότερα κράτη μέλη, ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας επηρεάζεται ιδιαίτερα. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι η Δανία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ποσοστό είναι υψηλότερο μεταξύ των νέων, και η Εσθονία, η Ρουμανία και η Λετονία, όπου είναι υψηλότερη μεταξύ των ηλικιωμένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο
Ενισχύεται η διμερής συνεργασία Κύπρου-Ολλανδίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή