Powered by

Χάρης Γεωργιάδης: Οφέλη θα προκύψουν υπό όρους και προϋποθέσεις

Δεν είναι το οικονομικό κόστος που θα προκύψει από το ενδεχόμενο επίλυσης του κυπριακού, αλλά οι οικονομικοί παράμετροι της πιθανής επίλυσης του κυπριακού που συζητήθηκε και επίσημα ενώπιον του eurogroup τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας  στο Τρίτο  Πρόγραμμα του ΡΙΚ, προσθέτοντας πως το όλο θέμα συζητείται κατά καιρούς και ανεπίσημα στο πλαίσιο συνεδριάσεων του eurogroup.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει το τι συζητήθηκε ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως επιδίωξη μας θα πρέπει μια ενδεχόμενη επίλυση του κυπριακού να έχει οικονομικό όφελος για την επανενωμένη κυπριακή οικονομία. Πρόσθεσε ως με τον τερματισμό της κατοχής θα δημιουργούν νέες προοπτικές για την Κύπρο και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και την ναυτιλία με το άνοιγμα, όπως είπε, της τουρκικής αγοράς. 

Ο Χάρης Γεωργιάδης διευκρίνισε πως αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι ο προσδιορισμός και η εφαρμογή τέτοιων ρυθμίσεων που θα δημιουργούν μια θετική προοπτική, αλλά για να υπάρχει αναπτυξιακό όφελος, υπογράμμισε, πρέπει να ισχύσουν όροι και προϋποθέσεις. Αυτό ήταν το πλαίσιο της συζήτησης στο eurogroup, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας πως κόστος θα προέκυπτε εάν η μια ή άλλη πλευρά λειτουργούσε με πολύ μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, τα οποία θα δημιουργούσαν κόστος για την οικονομία και τον φορολογούμενο πολίτη γενικότερα. 

Η συζήτηση, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, θα πρέπει να επικεντρωθεί ώστε να ισχύσουν εκείνες οι ρυθμίσεις όσον αφορά τις δομές, τις διαδικασίες, τη διάρθρωση του δημόσιου τομέα και του τραπεζικού τομέα που θα περιορίζουν το όποιο κόστος και να μεγιστοποιείται το όφελος και η θετική προοπτική.

Δειτε Επισης

Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%