Powered by

Τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο ζητά το Eurogroup από Αθήνα

«Ακόμα κι αν δεν τελειώσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος, ώστε το ΔΝΤ να πάει στο ΔΣ του πριν το τέλος του έτους. Αυτό μας υποσχέθηκαν» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup και σε σχέση με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τώρα το μέγεθος τους, ακριβώς γιατί οι δημοσιονομικές συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές το 2018. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι οι δύο πλευρές, ΔΝΤ και ΕΕ, έχουν καταλήξει επί αυτών των θεμάτων και πως η ΕΕ ήδη από τον Μάιο έχει δώσει τόση καθαρότητα στο θέμα του χρέους, όση το ΔΝΤ χρειάζεται. 

Επίσης, είπε ακόμη ότι μετά την ενημέρωση που θα γίνει για το που βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορεί να απαντήσει για το αν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου ή όχι. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών