Powered by

Τη μεγαλύτερη δυνατή πρόοδο ζητά το Eurogroup από Αθήνα

«Ακόμα κι αν δεν τελειώσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος, ώστε το ΔΝΤ να πάει στο ΔΣ του πριν το τέλος του έτους. Αυτό μας υποσχέθηκαν» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup και σε σχέση με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τώρα το μέγεθος τους, ακριβώς γιατί οι δημοσιονομικές συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές το 2018. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι οι δύο πλευρές, ΔΝΤ και ΕΕ, έχουν καταλήξει επί αυτών των θεμάτων και πως η ΕΕ ήδη από τον Μάιο έχει δώσει τόση καθαρότητα στο θέμα του χρέους, όση το ΔΝΤ χρειάζεται. 

Επίσης, είπε ακόμη ότι μετά την ενημέρωση που θα γίνει για το που βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορεί να απαντήσει για το αν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου ή όχι. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι
Ο ελληνικός τουρισμός κοιτάζει ψηλά το 2025 και ποντάρει στη δυναμική των μακρινών αγορών
Τριπλάσιο το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα σε σχέση με Ε.Ε.
Morgan Stanley: H Ελλάδα συνεχίζει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης-«Αγκάθι» το real estate
Σταθερό το θετικό κλίμα στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 0,8% το spread με τα γερμανικά
Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν