Powered by

Παραδοσιακή βραδιά κυπριακής γαστρονομίας στο «Κυπριακόν»

Ένα ταξίδι κυπριακών παραδοσιακών γεύσεων και αρωμάτων, απόλαυσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έμπειροι γευσιγνώστες, και μελετητές της κυπριακής παράδοσης, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του εστιατορίου «Το Κυπριακόν» στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Στη βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο «Το Κυπριακόν», που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του παλιού λιμανιού της Λεμεσού με θέα προς τη θάλασσα, δοκίμασαν δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και συνταγές της κυπριακής γαστρονομίας με ιστορία πέραν του ενός αιώνα σε έναν χώρο με έντονα κυπριακά στοιχεία όπως τις φοινικιώτικες καρέκλες, τα πιθάρια κ.α. 

Η Senior Marketing Manager, Γεωργία Δελλά, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στο αρμονικό πάντρεμα της ιστορίας της κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ομάδα του εστιατορίου «Το Κυπριακόν», που αποτελείται από τον επικεφαλής και συντονιστή Κυριάκο Κυριάκου - Consulting Chef, τη Μαριλένα Ιωαννίδου - Ερευνήτρια Κυπριακής Γαστρονομίας, τον Νίκο Αντήλιο - Ερευνητή - Μελετητή Κυπριακής Γαστρονομίας και τον Πέτρο Σπανό Chef της κουζίνας του εστιατορίου. 

Ο Consulting Chef Κυριάκος Κυριάκου εξήγησε στους προσκεκλημένους τη φιλοσοφία των συνταγών και πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός εστιατορίου που έχει σαν βάση την κυπριακή κουζίνα. «Στο Κυπριακόν», τόνισε ο κ. Κυριάκου, «καταφέραμε να ανεβάσουμε την κυπριακή κουζίνα στο επόμενο επίπεδο, με συνταγές πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές όπως για παράδειγμα το ντιπ από λουβί, η σαλάτα με κολοκάσι και κοκκινοκόλοκο, οι κολοκασοκεφτέδες, τα μπιφτέκια με χαλλούμι, τα κουπέπια με σάλτσα από κολοκάσι και το κοκοράκι με κριθαράκι». Έμφαση σημείωσε, δώσαμε και στα γλυκά, δημιουργώντας την αναρόκρεμα σε καρυδόπιτα με σπαστό παστελλάκι, το μους αναρής και τους εύγευστους λουκουμάδες.

«Το μενού μας» ανέφερε, βασίζεται σε 100% κυπριακές πρώτες ύλες, ενώ η προσοχή μας είπε, στρέφεται πάντα στην εποχικότητα και στην αλλαγή των συνταγών βάση εποχής. Επιλέγουμε πρόσθεσε, εκλεκτές κυπριακές πρώτες ύλες από την εγχώρια αγορά και αναδεικνύουμε αγνά παραδοσιακά παρασκευάσματα. Αναφέρθηκε και στα χειροποίητα σκεύη, όπως πήλινα δοχεία, κεραμικά πιάτα και ψάθινα καλάθια τα οποία όπως είπε, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα ορεκτικά, τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο και αυγολέμονο, καθώς και το φρέσκο ψωμί.

Δειτε Επισης

Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»
Parklane Resort: Συνεργασία με Swissmed Health, το μόνο κέντρο κλινικής μακροζωίας στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια στην αύξηση αεροπορικών συνδέσεων στην Ευρώπη η Ελλάδα-Στην τρίτη θέση η Κύπρος
Το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Palm Beach Resort: Εκεί όπου η παραθαλάσσια πολυτέλεια συναντά την επένδυση με προοπτική
Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες