Powered by

Παραδοσιακή βραδιά κυπριακής γαστρονομίας στο «Κυπριακόν»

Ένα ταξίδι κυπριακών παραδοσιακών γεύσεων και αρωμάτων, απόλαυσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έμπειροι γευσιγνώστες, και μελετητές της κυπριακής παράδοσης, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του εστιατορίου «Το Κυπριακόν» στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Στη βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο «Το Κυπριακόν», που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του παλιού λιμανιού της Λεμεσού με θέα προς τη θάλασσα, δοκίμασαν δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και συνταγές της κυπριακής γαστρονομίας με ιστορία πέραν του ενός αιώνα σε έναν χώρο με έντονα κυπριακά στοιχεία όπως τις φοινικιώτικες καρέκλες, τα πιθάρια κ.α. 

Η Senior Marketing Manager, Γεωργία Δελλά, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στο αρμονικό πάντρεμα της ιστορίας της κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ομάδα του εστιατορίου «Το Κυπριακόν», που αποτελείται από τον επικεφαλής και συντονιστή Κυριάκο Κυριάκου - Consulting Chef, τη Μαριλένα Ιωαννίδου - Ερευνήτρια Κυπριακής Γαστρονομίας, τον Νίκο Αντήλιο - Ερευνητή - Μελετητή Κυπριακής Γαστρονομίας και τον Πέτρο Σπανό Chef της κουζίνας του εστιατορίου. 

Ο Consulting Chef Κυριάκος Κυριάκου εξήγησε στους προσκεκλημένους τη φιλοσοφία των συνταγών και πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός εστιατορίου που έχει σαν βάση την κυπριακή κουζίνα. «Στο Κυπριακόν», τόνισε ο κ. Κυριάκου, «καταφέραμε να ανεβάσουμε την κυπριακή κουζίνα στο επόμενο επίπεδο, με συνταγές πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές όπως για παράδειγμα το ντιπ από λουβί, η σαλάτα με κολοκάσι και κοκκινοκόλοκο, οι κολοκασοκεφτέδες, τα μπιφτέκια με χαλλούμι, τα κουπέπια με σάλτσα από κολοκάσι και το κοκοράκι με κριθαράκι». Έμφαση σημείωσε, δώσαμε και στα γλυκά, δημιουργώντας την αναρόκρεμα σε καρυδόπιτα με σπαστό παστελλάκι, το μους αναρής και τους εύγευστους λουκουμάδες.

«Το μενού μας» ανέφερε, βασίζεται σε 100% κυπριακές πρώτες ύλες, ενώ η προσοχή μας είπε, στρέφεται πάντα στην εποχικότητα και στην αλλαγή των συνταγών βάση εποχής. Επιλέγουμε πρόσθεσε, εκλεκτές κυπριακές πρώτες ύλες από την εγχώρια αγορά και αναδεικνύουμε αγνά παραδοσιακά παρασκευάσματα. Αναφέρθηκε και στα χειροποίητα σκεύη, όπως πήλινα δοχεία, κεραμικά πιάτα και ψάθινα καλάθια τα οποία όπως είπε, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα ορεκτικά, τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο και αυγολέμονο, καθώς και το φρέσκο ψωμί.

Δειτε Επισης

13ος μισθός για όλους τους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία-Θεσμοθετείται με απόφαση της Κυβέρνησης
Πρόταση στην Επ. Εμπορίου για άδεια λειτουργίας κέντρων αναψυχής με αίτηση ελέγχου πυρασφάλειας
Εκποίηση αντικειμένων και εξοπλισμού στο ξενοδοχείο Nereus λόγω ριζικής ανακαίνισης
Κ. Λετυμπιώτης: Ιστορική η εικόνα του τουρισμού-Εντείνονται οι προσπάθειες για ποιοτική αναβάθμιση και νέες αγορές
Κοινή δράση για προστασία της δημόσιας υγείας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή Lady’s Mile
Κερδίστε μια αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa με διαμονή και δείπνο από γνωστό σεφ με αστέρι Michelin
«Ρόδον»: Καταρτίστηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Πρόοδος»-Πρόεδρος ο Χρίστος Νεοκλέους
Επεκτείνει το δίκτυο δρομολογίων της προς Κύπρο η Sky Up Airlines-Απευθείας πτήσεις από Βαρσοβία και Κατοβίτσε προς Λάρνακα
Θάνος Μιχαηλίδης: Δεν παρεμβαίνουν στα tips των υπαλλήλων τους οι ξενοδόχοι-Αχρείαστη η θέσπιση νομοθεσίας
Πόλυς Καλλής: Τι σημαίνει να είσαι διευθυντής ξενοδοχείου-Ένας στρατηγικός και πολυσύνθετος ρόλος